Prima pagină » Culinar » Cele mai gustoase 3 rețete de dulciuri de post din unt de arahide, tahini sau banane. Ideale pentru amatori!

Cele mai gustoase 3 rețete de dulciuri de post din unt de arahide, tahini sau banane. Ideale pentru amatori!

10 oct. 2023, 13:35,
în Culinar

Dulciurile și postul nu prea merg mână în mână. Ideea postului, conform Bibliei, este că ar trebui să renunți la indulgențe și să te concentrezi pe mese bazate pe plante, ca un act de închinare și sacrificiu. Practic, este o dietă vegană care interzice zahărul, carbohidrații rafinați, cofeina și alcoolul. Cu toate acestea, ținerea sub control a poftelor poate fi dificilă atunci când încerci să renunți complet la orice fel de dulce. Aceste 3 rețete de dulciuri de post conțin ingrediente nutritive, cum ar fi fructele proaspete și alunele, care îți vor satisface pofta de dulce, aducând și un aport important de energie organismului.

Dulciuri de post. Brioșe cu banane și unt de arahide

Mult mai sănătoase decât cele cu făină și zahăr, aceste brioșe, datorită ingredientelor folosite, sunt suficient de dulci așa simple, sunt sățioase, nu conțin ouă și sunt bogate în proteine. Timpul de preparare este de doar 20 de minute, și încă 35 de minute pentru gătire. Pentru 20 de astfel de brioșe, aveți nevoie de 1 cană de migdale, 2 banane foarte coapte, zdrobite, 1 cană de făină de teff (sau făină de cocos), 1 cană de făină de orez brun, ¾ cană de lapte de migdale, ½ cană de ulei de cocos, la temperatura camerei, 2 linguri de apă, 2 linguri de semințe de in măcinate, 1 lingură de scorțișoară măcinată, 1 linguriță de sare de mare, 1 linguriță de praf de copt, ¼ linguriță de ghimbir măcinat și 20 de bucăți de nucă (sau mai multe, după gust).

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius și așezați hârtii de brioșe în două forme speciale. Puneți migdalele într-o râșniță de cafea sau un procesor de alimente și măcinați-le până obțineți o făină. Combinați făina de migdale, bananele zdrobite, făina de teff, făina de orez brun, laptele de migdale, uleiul de cocos, apa și semințele de in într-un bol mare. Amestecați cu un mixer electric până când obțineți un amestec omogen. Adăugați scorțișoara, sarea, praful de copt și ghimbirul în aluat. Turnați aluatul în hârtiile de copt, umplând fiecare formă în proporție de aproximativ 2/3. Presați ușor o bucățică de nucă pe fiecare. Coaceți pentru aproximativ 35 de minute în cuptorul preîncălzit.

Biscuiți crocanți cu banane

Timpul de preparare este de 15 minute, iar cel de gătire de 20 de minute. Pentru 36 de biscuiți, trebuie să pregătiți 3 banane coapte, 2 căni de fulgi de ovăz, 1 cană de curmale, fără sâmburi și tocate, ⅓ cană de ulei vegetal și 1 linguriță de extract de vanilie.

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius. Într-un bol mare, zdrobiți bananele și amestecați fulgii de ovăz, curmalele, uleiul și vanilia. Amestecați bine și lăsați la odihnă timp de 15 minute. Luați cu lingurița și puneți câte puțin pe o tavă de copt fără a o unge cu absolut nimic. Coaceți timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit sau până devin ușor aurii.

Înghețată cu tahini, migdale și căpșuni

Dacă nu ați încercat niciodată înghețata de tahini, aveți șansa să experimentați o nouă senzație gustativă incredibilă! Timpul de pregătire al acestei înghețate este de 40 de minute, iar cel de așteptare (până îngheață) este de aproximativ 1-2 ore. Pentru 6 porții de înghețată sunt necesare 2 conserve de lapte de cocos integral, refrigerat peste noapte, 1 cană de căpșuni feliate (proaspete sau congelate, opțional), ¼ cană de tahini, 5 curmale fără sâmburi (înmuiate în apă fierbinte timp de 30 de minute și apoi scurse), 1 linguriță de extract de migdale, ¼ cană de migdale feliate și 1 lingură de semințe de susan (opțional).

Combinați laptele de cocos, 1/2 cană de căpșuni, tahini, curmale și extract de migdale într-un blender la viteză mare. Amestecați până când căpșunile sunt descompuse și amestecul este omogen (aproximativ 1 minut). Turnați amestecul în mașina de înghețată și lăsați timp de 5 până la 10 minute, sau conform instrucțiunilor producătorului. Pe măsură ce amestecul începe să se îngroașe, adăugați restul de 1/2 cană de căpșuni și migdalele feliate. Continuați amestecarea până când se îngroașă, încă 10 până la 20 de minute. Această ultimă rețetă de dulciuri de post poate fi servită imediat, decorată cu căpșuni suplimentare și semințe de susan, sau o puteți pune în congelator timp de 1 până la 2 ore pentru a se întări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *