Prima pagină » International » Cele mai grave inundații în India din ultimii ani! Milioane de case distruse – GALERIE FOTO

Cele mai grave inundații în India din ultimii ani! Milioane de case distruse – GALERIE FOTO

21 iun. 2022, 14:47,
în International

Sunt zeci de persoane care au murit ca urmare a mai multor inundaţii din India. Sunt milioane de case şi oameni care şi-au pierdut orice speranță. Sunt cele mai grave indunații de acest fel din ultimii zeci de ani.

În octombrie 2021 în India au murit zeci de oameni din cauza unor inundaţii care s-au produs în sudul țării.

Grave inundații în India

Se știe că cel puțin 59 de persoane au murit în lovite de fulgere și din cauza unor alunecări de teren declanșate de furtunile puternice cu muson în India și Bangladesh. Milioane de oameni au rămas blocați în timp ce lucrătorii de urgență s-au chinuit să ajungă la cei afectați. Meteorologii avertizează că inundațiile se așteaptă să se agraveze în următoarele zile. Unii oficiali guvernamentali din Bangladesh au descris recentele inundații ca fiind cele mai grave din 2004 din 2004.

Ploile necruțătoare din ultima săptămână au inundat zone vaste din regiunea de nord-est a țării, exacerbate de scurgerile de la ploile abundente din munții din India vecină. Școlile au fost transformate în adăposturi improvizate, în timp ce trupe au fost desfășurate pentru a evacua gospodăriile izolate de comunitățile învecinate ca urmare a creșterii apelor.

„Întregul sat a intrat în apă până vineri devreme și am rămas cu toții blocați. După ce a așteptat o zi întreagă pe acoperișul casei noastre, o vecină ne-a salvat cu o barcă improvizată. Mama mea a spus că nu a mai văzut astfel de inundații în toată viața ei”, a declarat Lokman, a cărui familie locuiește în satul Companiganj din Bangladesh, pentru agenția de presă AFP.

Oficialii guvernamentali din Bangladesh au descris inundațiile ca fiind cele mai grave din 2004 din 2004.

În statul Assam din India vecină, peste 1,8 milioane de oameni au fost afectați de inundații după cinci zile de ploi neîncetate.  Ministrul-șef al Assam, Himanta Biswa Sarma, a declarat reporterilor că a instruit oficialii districtului să ofere „tot ajutorul și ajutorul necesar” celor prinși de inundații.

„Casa noastră este scufundată în apă. Nu am văzut niciodată inundații atât de mari în viața mea”, a declarat Husna Begum, un locuitor al satului Udiana din Assam, pentru BBC.

China s-a confruntat cu o situație asemănătoare în urmă cu un singur an

În urmă cu doar un singur an inundațiile din China au făcut ravagii, autoritățile comuniste anunţând că milioane de persoane au fost strămutate. Peste 1,76 milioane de persoane au fost afectate de inundații severe în provincia nordică a Shanxi a Chinei.

Autorităţile locale au transmis la acel moment faptul că sunt 120.000 de persoane care au fost transferate şi relocate de urgență pentru că 17.000 de case s-au prăbușit. Sursa citată a declarat faptul că patru ofițeri de poliție au murit ca urmare a unei alunecări de teren.

Unele străzi din China au fost inundate din cauza ploii care s-a abătut

Președintele comunist al Chinei anunțase anterior că țara se confruntă cu o situaţie gravă în cea ce privește cantitățile de apă ce au căzut per metru pătrat. Așadar, vom vedea dacă aceste inundații din India se vor opri, sau dacă vremea se va înrăutăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *