Prima pagină » Actualitate » Cele mai grave inundații în Coreea de Sud din ultimii zeci de ani. Ce măsuri au luat autoritățile – FOTO

Cele mai grave inundații în Coreea de Sud din ultimii zeci de ani. Ce măsuri au luat autoritățile – FOTO

11 aug. 2022, 08:30,
BZI.ro, în Actualitate

Au fost cele mai grave inundații din Coreea de Sud din ultimii zeci de ani, iar autoritățile au luat decizii importante în contextul în care mai multe persoane au murit. Autoritățile din capitala Coreei de Sud, Seul, vor muta treptat apartamentele de la demisol, după ce două femei și un adolescent au murit în timpul inundațiilor de la începutul acestei săptămâni.

În ultimii ani evenimente extreme au apărut pe întreaga planetă. Specialiștii susțin că schimbările climatice sunt principala cauză pentru care acestea se întâmpla.

Au fost inundații istorice în Coreea de Sud

Au fost inundații istorice în Coreea de Sud unde, din cauza ploilor abundente, subsolurile mai multor blocuri au fost inundate. Subsolurile erau locuite, iar autoritățile caută soluții la probleme. Apartamentele minuscule, prezentate în filmul premiat cu Oscar Părăsite, sunt de obicei închiriate persoanelor cu venituri mici.

Seulul nu va mai acorda autorizații pentru a construi astfel de case începând cu această săptămână și va transformă treptat apartamentele existente, au spus oficialii. Acest lucru vine după ce orașul a fost lovit de cele mai abundente ploi din ultimii 80 de ani.Începând de miercuri, cel puțin 11 persoane au fost confirmate moarte sau dispărute în urma inundațiilor, care au durat de trei zile. Luni seara, două surori în vârstă de 40 de ani și o fată de 13 ani au fost găsite moarte în apartamentul lor de la demisol inundat.

Se pare că au căutat ajutor în timp ce casa lor se umplea cu apă, dar salvatorii nu au putut să ajungă la ei. Tragedia a reînnoit atenția asupra inegalității veniturilor și a pericolelor de a trăi în apartamentele semi-subterane – sau banjiha – care sunt cunoscute pentru chiriile ieftine și condițiile precare de viață.

Miercuri, oficialii au declarat că orașul se va consulta cu guvernul pentru a revizui legea clădirilor pentru a interzice complet utilizarea spațiilor de subsol sau demisol în scopuri rezidențiale, potrivit unui raport Yonhap. Orașul le va acorda proprietarilor de astfel de apartamente 20 de ani pentru a le transforma în destinații nerezidențiale, cum ar fi depozite sau parcări.

Seul a fost afectat de inundațiile din Coreea de Sud

Cel puțin opt persoane au murit și alte 14 au fost rănite, în urma inundațiilor cauzate de ploile torenţiale care au lovit părți din capitala Coreei de Sud, Seul. Ploile puternice de luni noaptea au scufundat drumuri, au inundat stațiile de metrou și au provocat întreruperi de curent în oraș și provinciile învecinate. Unele zone au primit cea mai mare rată de precipitații din ultimii 80 de ani, a declarat agenția de meteorologie din Coreea.

Imaginile au arătat inundații care țâșneau pe treptele scărilor de metrou, mașini parcate scufundate până la geamuri și oameni care traversau străzi în apă până la genunchi. Părți din Seul, orașul-port vestic Incheon și provincia Gyeonggi care înconjoară Seulul au înregistrat luni noaptea precipitații de peste 10 cm pe oră, potrivit agenției de presă Yonhap. Președintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, le-a ordonat oficialilor guvernamentali să evacueze rezidenții din zonele cu risc ridicat și a îndemnat întreprinderile să acorde angajaților ore de navetă flexibile marți dimineața.

Aceste inundații din Coreea de Sud nu sunt singurele din Asia. Recent și China a fost lovită de inundații, iar mai mulţi oameni au murit după ce valurile mari i-au luat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *