Prima pagină » Actualitate » Cele mai grave inundaţii din ultimele decenii în Germania! Au murit cel puţin 80 de persoane – GALERIE FOTO

Cele mai grave inundaţii din ultimele decenii în Germania! Au murit cel puţin 80 de persoane – GALERIE FOTO

16 iul. 2021, 13:42,
George Cristian, în Actualitate

În Germania s-au produs cele mai grave inundaţii din ultimele decenii. Un bilanţ provizoriu arată faptul că sunt cel puţin 80 de persoane care au murit. Aproximativ 15.000 de polițiști, soldați și lucrători din serviciile de urgență caută sute de persoane raportate dispărute

Elicopterele sunt folosite pentru salvarea oamenilor de pe acoperișuri, iar tancurile au curățat drumurile de copaci și resturi căzute. Cancelarul Angela Merkel a promis sprijin deplin pentru victime după „o zi de îngrijorare și disperare”

Germania lovită puternic de inundaţiile care au lăsat în urmă peste 80 de morți

Germania a fost puternic lovită de inundaţii dar şi alte state au raportat pierderi mari. Belgia a raportat cel puțin 12 decese, iar Olanda a fost, de asemenea, grav afectată. În Germania se vorbeşte despre decesul a peste 80 de persoane. Raportul este unul parţial pentru că sunt dispărute alte câteva sute de persoane iar numărul deceselor ar putea crește.

Liderul unuia dintre cele mai afectate state din Germania, Renania-Palatinat, a dat vina pe încălzirea globală pentru precipitațiile extreme care au provocat râurile să-și explodeze malurile, devastând zone întinse.

Malu Dreyer a spus că oricine nu a înțeles încă că schimbările climatice au consecințe nu mai poate fi ajutat.

Șeful Renaniei de Nord-Westfalia, Armân Laschet, a dat vina pe vremea extremă încălzirii globale, subliniind că măsurile de protecție climatică trebuie accelerate.

Oamenii de știință au avertizat în repetate rânduri că schimbările climatice provocate de om ar aduce impulsuri de precipitații extreme, precum cea din Germania, Belgia și Olanda.

În Renania-Palatinat:

Cel puțin 50 de decese confirmate

Aproximativ 1.300 de persoane nu sunt identificate în districtul Ahrweiler
Satul Schuld, cu o populație de 700 de locuitori, este aproape în întregime distrus

În Renania de Nord-Westfalia:

Cel puțin 43 de decese confirmate
Un șir de case se prăbușește în orașul Erftstadt
Un baraj major lângă granița belgiană, Rurtalsperre, se revarsă

Klaus Iohannis a transmis condoleanţe Germaniei

Într-un mesaj oficial, președintele Klaus Iohannis a ţinut să transmită un mesaj de condoleanţe Germaniei. Acesta şi-a arătat profundul regret al evenimentelor din Germania:

„Am aflat cu tristețe despre inundațiile catastrofale care au provocat pagube uriașe în vestul Germaniei în ultimele zile, soldate cu regretabile pierderi de vieți omenești, sute de persoane dispărute sau rănite, precum și importante pagube materiale.

În aceste momente de grea încercare pentru poporul german, doresc să adresez, în numele meu și al României, condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică și recuperare ușoară celor afectați. Exprim, pe această cale, solidaritatea și compasiunea deplină a României și a românilor cu Germania și încrederea în puterea de refacere a comunităților greu lovite.”, se arată în mesajul Președintelui României.

România, împărțită între inundații și caniculă

La polul opus inundaţilor din Germania, România este împărţită între două extreme. O parte din țară este prinsă într-un val de caniculă iar cealaltă parte este cuprinsă de inundații.

ANM a anunțat că în județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Alba și Hunedoara este cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată până sâmbătă dimineața, la ora 6.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *