Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cele mai frumoase varietăți de magnolie galbenă. Planta care îți va inunda grădina de un parfum plăcut inconfundabil

Cele mai frumoase varietăți de magnolie galbenă. Planta care îți va inunda grădina de un parfum plăcut inconfundabil

06 oct. 2023, 10:59,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Galbenul este culoarea fericirii, a soarelui, a lămâilor și a mierii dulci aurii. Culoarea evocă bucurie și prospețime, și aduce veselie la sfârșitul unei ierni cenușii. Acești copaci minunați și eleganți vor aduce o grație subtilă grădinii tale. Dacă gândești să plantezi magnolii galbene în grădina ta, află că există câteva opțiuni diferite din care poți alege. Următoarele cinci varietăți de magnolii se numără printre cele mai rezistente la frig, multe înflorind la sfârșitul primăverii.

Magnolie galbenă „Butterflies”

Magnolia Fluture (Butterflies) este un hibrid între M. acuminata și M. denudata. Este un copac deciduu de dimensiuni medii, care crește în formă de piramidă, astfel încât se potrivește bine în spații mai mici. Butterflies este un soi rezistent și tolerează bine mediul urban. Acesta înflorește târziu, fapt care îl face mai rezistent la îngheț decât varietățile care înfloresc mai devreme. Butterflies oferă un spectacol minunat la mijlocul și la sfârșitul primăverii. Florile sunt în formă de lalele, cu petale duble.
Acestea au o nunanta de galben canar cu un pic roz în centru. Aceste flori minunate au un miros dulce și fructat, adesea descris ca fiind asemănător lămâilor.

Magnolia „Golden Pond”

Golden Pond poate fi regăsit ca un copac deciduu mic sau un arbust mare. La maturitate acesta va avea ramuri răspândite, și rămâne mai aproape de sol decât unele dintre celelalte varietăți din această listă.
Cu toate acestea, poate fi antrenat să capete forma unui copac mic frumos prin tăierea ramurilor inferioare când planta este tânără. Obiceiul său de a înflori târziu îi conferă o excelentă toleranță la frig. Golden Pond este o magnolie cu creștere rapidă, ajungând la înălțimea sa matură în jurul vârstei de 10 ani. Florile parfumate, galbene, apar târziu în primăvară, odată cu primele frunze verzi. Frunzișul acestui copac capătă toamna o culoare caldă de bronz auriu.

Magnolia „Judy Zuk”

Această varietate este un arbore mic ce crește vertical, prinzând o formă îngustă. Forma să este elegantă și delicată, iar cu o lățime de doar 15-10 de centimetri, această varietate este foarte versatilă, putând fi plantată în multe locuri. Înflorește tărziu și este rezistentă la frig. Este un exemplar cu adevărat uimitor care merită o locație centrală unde poate fi admirat, în special când este înflorit. Florile sunt unice la acest copac, având o formă de cupă, orientate în sus, de o culoare galben-aurie intensă. Staminele portocalii-rozalii radiază de la baza petalelor, sporindu-le căldură și frumusețea, fiind un copac cu adevărat deosebit ce merită un loc special în grădină.

Magnolia „Yellow Fever”

Această varietate este un alt hibrid al lui M. acuminata, de data aceasta încrucișat cu M. denudata. Acesta înflorește târziu și are o bună toleranță la frig. Yellow Fever este un copac mic a cărui creștere se poate opri la 40 de metri înălțime. Însa în general, este un specimen mic și arborescent care tinde să se extindă destul de mult odată ce ajunge la maturitate Această varietate atent selectată are flori minunate care apar la sfârșitul primăverii. Mugurii galbeni se deschid pentru a dezvălui petalele crem cu puțin roz la baza petalelor și stamine roz deschis. Florile varietății Yellow Fever sunt foarte apreciate pentru parfumul lor puternic. Frunzele sunt mari și de un verde strălucitor în primăvară, intucandu-se în lunile de vară.

Magnolia „Elizabeth”

Elizabeth este un alt hibrid impresionant cu obicei de creștere piramidal. Asemănător cu Butterflies, această varietate se descurcă bine în medii urbane și înflorește la mijlocul și la sfârșitul primăverii, ceea ce îi conferă o toleranță la frig. Frunzișul este de un verde închis și foarte atrăgător vara. Înflorirea acesteia este impresionantă, cu flori mari, parfumate, de un galben cremos. Florile Elizabeth au o nuanță de roz la baza staminelor, ceea ce le conferă o strălucire plăcută și caldă. Plantarea acestuia în apropierea unei ferestre este o idee excelentă.

Acești copaci frumoși vor aduce frumusețe și veselie grădinii tale. Cu florile lor delicate și parfumul lor divin, magnoliile galbene sunt un exemplu al modului în care această minunată familie de plante poate fi în același timp tradițională și surprinzătoare. Dacă nu ai suficient spațiu, poți opta întotdeauna pentru o varietate de magnolie pitică, care va fi mai compactă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *