Prima pagină » National » Cele mai frumoase rase de pisici! Iată care sunt animalele de companie cele mai prietenoase

Cele mai frumoase rase de pisici! Iată care sunt animalele de companie cele mai prietenoase

11 dec. 2023, 09:38,
BZI.ro, în National

Sunt numeroase rase de pisici prietenoase, pisici care pot fi cu ușurință îngrijite, pisici care sunt recomandate atunci când avem copii prin preajmă. În acest articol vă vom da o listă scurtă cu astfel de animale de companie.

Dacă vă gândiți să adoptați o pisică și nu sunteți sigur în legătură cu ce v-ar potrivi cel mai bine, sau dacă doriți să învățați cum să aveți grijă de noul membru al familiei dumneavoastră cu blăniță, ați ajuns în locul potrivit. Mai jos, vă prezentăm o listă cu unele dintre cele mai populare rase de pisici în România.

Câte rase de pisici există în total?

Creaturile adorabile cu blăniță sunt sărbătorite într-o zi specială, recunoscută în cadrul Zilei Internaționale a Pisicii, independent de particularitățile lor rasiale sau dimensiuni. Scopul acestei zile este de a sensibiliza oamenii în privința necesităților felinelor.

În cazul în care deja ai descoperit cele mai fascinante informații despre aceste feline, poți afla acum care sunt cele mai iubite rase de pisici.

Pisicile cu pedigree constituie doar o mică parte, aproximativ 5%, din totalul populației mondiale de pisici. Cu toate acestea, există o diversitate impresionantă de 71 de rase de pisici, fără a include pisicile obișnuite care nu se încadrează în nicio rasă și sunt cunoscute sub denumirea de „pisici de casă cu păr scurt”. Totuși, atunci când vine vorba despre numărul exact de rase de pisici, există discrepanțe în opinii chiar și în rândul experților din domeniul creșterii animalelor. De exemplu, Asociația Internațională a Pisicilor (ŢICĂ) recunoaște oficial 71 de rase de pisici.

În contrast, Fédération Internaţionale Féline (FIFe) întreține registrul raselor de pisici provenind din 41 de țări și teritorii din Europa, Asia și America de Sud și recunoaște 48 de rase genealogice. Acestă diferență în numărul de rase recunoscute reflectă diversitatea și variabilitatea din lumea felinelor, cu organizațiile specializate având abordări distincte în ceea ce privește standardizarea și clasificarea raselor de pisici.

Cele mai frumoase rase de pisici

Trebuie să precizăm că fiecare pisică în parte are personalitatea ei. În general, îți recomandăm să adopți un animal de companie, dar dacă nu consideri că acest lucru este potrivit, atunci îți recomandăm aceste rase de pisici:

Pisica Birmaneză: Eleganță și ochi albaștri, cu blana semi-lungă în culori contrastante.
Pisica Ragdoll: Temperament docil, blană catifelată și dimensiuni mari.
Pisica American Shorthair: Robustă, blană scurtă, diversitate de culori și personalitate prietenoasă.
Pisica Siameză: Blană scurtă, ochi albaștri intenşi, voci expressive, personalitate vocală.
Pisica Persană: Frumusețe nobilă, față aplatizată, blană lungă și densă.
Pisica Exotic Shorthair: Aspect asemănător cu Persana, dar cu blană scurtă.
Pisica Maine Coon: Masivă, cu urechi mari, blană lungă și coadă stufoasă.
Pisica Orientală: Eleganță, urechi mari, blană scurtă în variate culori.
Pisica Sphynx: Lipsită de blană, cu piele fină, urechi mari și personalitate jucăuşă.
Pisica Abisiniană: Blană scurtă, culoare tigrată, ochi expresivi, energică și inteligentă.

Pentru a vizualiza poze cu fiecare rasă de pisici în parte, îți recomandăm să accesezi galeria foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *