Prima pagină » Turism » Destinatii turistice » Cele mai frumoase obiective turistice din judetul Prahova – FOTO

Cele mai frumoase obiective turistice din judetul Prahova – FOTO

17 ian. 2020, 13:50,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:43392;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Obiective turistice din judetul Prahova. Judeţul Prahova este unul dintre cele mai frumoase judeţe din ţară. Situat într-o zonă superbă din România, acest loc poate oferi turiştilor un weekend de poveste cât şi o vacanţă de neuitat. Dacă ajungi aici trebuie să vezi neapărat aceste locuri.

Conform opiniilor, Sinaia este vedeta judeţului Prahova. Staţiunea Sinaia atrage, cu obiectivele sale turistice, mii de turişti romani şi traini.

Obiective turistice din judetul Prahova. Sinaia, vedeta judeţului

Locul de referinţă din Sinaia este, fără doar şi poate, castelul Peleş. Castelul a fost construit de către regele Carol I pentru a-i fi reşedinţa regală pe timp de vară. La acest moment, Castelul construit între 1873 şi 1914 este muzeu şi poate fi vizitat pe întreaga perioadă a anului. Castelul găzduieşte biblioteca regală, săli de arme, o sală de muzică, o sală de teatru, una de concerte, dar şi un apartament imperial şi un dormitor regal.

În curtea Peleşului vei găsi şi Castelul Pelisor. Aceste este un palat de mici dimensiuni ridicat în perioada 1899-1902 de către arhitectul Karel Liman. Pelisorul a fost construit pentru a servi drept reşedinţa de vară principilor moştenitori Ferdinand şi Maria. Birourile regelui Ferdinand şi al Reginei Maria se află aici, dar şi Camera de Aur, ai cărei pereţi sunt împodobiţi cu frunze de ciulini aurite, preferatele Reginei Maria.

Pe lângă Peleş şi Pelisor, Sinaia se poate lăuda cu alte obiective turistice: Cazinoul Sinaia, Casa Memoriala „George Enescu”, Vila Floresscu şi Gara Sinaia.

Şi în staţiunea Buşteni găseşti monumente istorice de seamă precum Crucea comemorativa a eroilor romani din Primul Război Mondial, amplasată pe vârful Caraiman.

Arhitectura deosebită a Castelului Cantacuzino atrage de asemenea o mulţime de turişti. Locul unde este amplasat castelul oferă o panoramă spectaculoasă asupta staţiunii Buşteni. Castelul a fost finalizat în anul 1911, sub atentă îndrumare a arhitectului Grigore Cherchez. Astăzi, clădirea este folosită pe post de muzeu şi poate fi vizitată de către turişti pe întreaga durată a anului.

Peisaje pitoreşti în tot judeţul

Cascada Urlătoarea, situată la o altitudine de 1100 de metri înălţime, este un loc care trebuie văzut de cei care ajung în Buşteni. Aceasta are o cădere de apă de până la 15 metri, oferind un spectacol de excepţie în orice anotimp.

Un alt loc de vis este cu peisaje pitoreşti este valea râului Doftana. Pe drumul către Valea Doftanei însă, opreşte-te în oraşul Campina şi vizitează Castelul Iuliei Haşdeu, a cărui arhitectură, dar şi legenda, te vor impresiona. Tot pe acest drum vei întâlni Barajul Paltinu, care formează Lacul Păltinoasa. Pe malul lacului poţi petrece amiezi liniştite, în sânul naturii, dar îţi poţi amplasa şi cortul pentru nopţi de neuitat.

Lacul Brebu din comună cu acelaşi nume este, de asemenea, un loc de o frumuseţe remarcabilă, fiind un lac format prin scufundare. În spatele lacului vei găsi un aşezământ monahal, respectiv Mănăstirea Brebu. Tot aici este amplasat şi fostul Palat Domnesc, ridicat de către Matei Basarab, care găzduieşte astăzi Muzeul de Artă.

Pe lângă mănăstirea Brebu, judeţul Prahova se poate lăuda şi cu alte mănăstiri cunoscute precum: Mănăstirea Sinaia, Mănăstirea Cheia, Mănăstirea Suzana ori Mănăstirea Caraiman.

Tot în acest judeţ întâlnim numeroase obiective culturale. Cele mai cunoscute case memoriale şi muzee care merită vizitate sunt: Muzeul Memorial „Nichita Stănescu”, Muzeul Memorial „Nicolae Iorga”, Muzeul de Artă „Nicolae Iorga”, Muzeul Ceasului „Nicoae Simache”, Muzeul de Etnografie al Văii Teleajenului ori Casa „Hagi Prodan”.

Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
redactia.ro
Alertă în California! Virusul rar care a ucis-o pe soția actorului Gene Hackman a cauzat alte 3 decese
Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
a1.ro
Te cunosc de undeva, 5 aprilie 2025. Ce pereche a câștigat a opta gală. Cum s-au descurcat concurenții pe scenă
Playtech.ro
Pericolul îngheţului pentru agricultură şi livezi. Pagubele aşteptate după ninsorile şi gerul din aceste zile
observatornews.ro
Temperaturi de Polul Nord în România, cu două săptămâni înainte de Paşte. A nins puternic, iar zilele următoare sunt anunţate chiar şi -12°C
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Locul din România, de o frumusețe unică. Ascunde un blestem teribil
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Regretatul Adrian Păunescu, făcut pulbere de Radu Banciu. Jurnalistul și-a adus aminte de anii în care au lucrat împreună și a făcut comparația cu Ioan Chirilă
Playtech.ro
Horoscopul iubirii pentru aprilie. Zodia care cade în capcana dragostei, va fi orbită de partener
Dailybusiness.ro
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
RomaniaTV
Gabriela Cristea a ajuns, azi-noapte, de urgenţă la spital: Am avut o noapte oribilă
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Vortexul polar aduce ultimul episod de iarnă în România. Ciclonul polar va lovi toată ţara
redactia.ro
De ce bărbații nu au voie să se salute la înmormântare – o regulă veche, încărcată de simboluri
ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 aprilie 2025
05 aprilie 2025