Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cele mai frumoase citate de la Părintele Constantin Necula! Vorbe înțelepte care te îndeamnă să îți deschizi sufletul în fața iubirii

Cele mai frumoase citate de la Părintele Constantin Necula! Vorbe înțelepte care te îndeamnă să îți deschizi sufletul în fața iubirii

24 iul. 2024, 09:30,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Aceste citate și învățături de la mult-iubitul Părinte Constantin Necula vă vor trezi încrederea în viață, vă vor da putere să mergeți mai departe, vă vor ajuta să găsiți alinare în suferință și să vă umpleți inima de iubire.

Dincolo de muncă și titlurile obținute de acesta, Părintele Constantin Necula este un om de la care poți memora citate și reține învățături. Acesta este duhovnic, sfătuitor pentru tineri și familii, dar și om ce ajută în dezvoltarea comunităților, susținând educația și ajutând în cadrul mai multor proiecte.

Cele mai frumoase citate de la Părintele Constantin Necula

Părintele Constantin Necula este un cunoscut preot ortodox, profesor universitar și autor, renumit pentru talentul său de a comunica învățăturile creștine într-un mod accesibil și profund.
De-a lungul anilor, a devenit o voce importantă în teologia românească contemporană, inspirând și călăuzind numeroși credincioși prin cuvintele și scrierile sale.
Citatele sale sunt pline de înțelepciune, încurajare și reflecții asupra vieții spirituale, fiind apreciate pentru claritatea și sinceritatea lor.

Astfel, în rândurile următoare am selectat cele mai valoroase citate și învățături ale părintelui:

În general, atunci când te schimbi, îți cresc aripi. Depinde, însă, unde zbori cu ele…

Invidia se naște din neputința de a recunoaște că vrei mai mult. Recunoașteți că vreți mai mult și trageți mai tare!

A-ți iubi soția înseamnă a pune pemperșii la copil, a spăla vasele, wc-urile, inclusiv dacă ești popă, că nu îți cade nicio mână. Popa-i popă de la ușă încolo. În casă e părintele copiilor săi și soțul soției sale, deci trebuie să știe măcar să spele vasele din când în când.

Femeia să se teamă de bărbat atunci când bărbatul face pentru femeie ce a făcut Hristos pentru Biserică: S-a răstignit pentru ea.

Noi nu iubim oamenii pentru lucrurile în care sunt puternici, noi iubim pe oameni pentru lucrurile în care sunt slabi. Fragilitățile ne țin laolaltă, neputințele ne unesc.

Iertarea se câștigă cel mai ușor. Cel mai greu e să ne iertăm pe noi înșine înaintea lui Dumnezeu și să avem capacitatea să iertăm pe ceilalți, chiar și mai ales dacă au greșit.

Familia Părintelui Constantin Necula

Românii îl recunosc pe preotul Constantin Necula de la televizor și de pe rețelele de socializare, unde oferă sfaturi utile și vorbește despre religie și viață. De asemenea, preotul este și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Chiar dacă a devenit cunoscut doar datorită meseriei sale, Constantin Necula are o familie frumoasă și doi copii.

Preotul Constantin Necula este urmărit de sute de mii de români, care îi urmează sfaturile, și a devenit unul dintre cei mai îndrăgiți oameni ai bisericii din România. Aproape toată lumea îl recunoaște de la televizor, însă puțini știu detalii despre familia lui.  Constantin Necula este tatăl a doi copii și are o soție frumoasă. Deși el este celebru, a avut grijă să își țină oamenii dragi departe de atenția publicului.

Acesta s-a căsătorit în urmă cu mai bine de 20 de ani, iar el și soția lui au doi copii, o fată și un băiat. Pe cei doi îi cheamă Constantin și Alexandra.
Despre fiica lui se știe faptul că este pasionată de muzica rock, la fel ca și tatăl ei. Preotul își susține fiica și o înțelege, deoarece și el asculta acest gen de muzică, când era tânăr.
Preotul s-a căsătorit cu Maria Necula în urmă cu peste două decenii. Chiar dacă își ține familia departe de lumea publică,  Părintele Constantin Necula a adus în văzul lumii multe citate despre căsnicii și relații, care au fost un real ajutor pentru tineri și restul oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *