Prima pagină » Culinar » Cele mai frumoase aperitive. Îți vei da pe spate invitații cu aceste combinații spectaculoase

Cele mai frumoase aperitive. Îți vei da pe spate invitații cu aceste combinații spectaculoase

29 sept. 2023, 14:32,
în Culinar

Nicio petrecere nu este completă fără mâncare delicioasă din belșug, și totul începe cu servirea unor aperitive. Aceste idei de aperitive vă vor ajuta să vă întâmpinați oaspeții într-un mod minuant, sau puteți să le luați atunci când mergeți în vizită și nu doriți să vă prezentați cu mâinile goale.

Fie că vrei să pregătești o masă doar cu cele mai frumoase aperitive sau cu scopul de a ține oaspeții ocupați până când este servit felul principal, nu poți da greș servind oricare dintre aceste rețete delicioase de aperitive.

Cele mai frumoase aperitive. Jalapeno cu bacon

Pentru acest aperitiv, veți avea nevoie de 20 de ardei Jalapeno proaspeți întregi (cu o lungime de 5-7 centimetri), 2 pachete de circa 227 grame de cremă de brânză (la temperatura camerei), 450 grame de bacon subțire.

Taie ardeii în jumătate pe lungime. Cu o lingură, îndepărtează semințele și membrana albă (lasă câteva dacă vrei să fie iute). Întinde crema de brânză moale în fiecare jumătate de jalapeno. Înfășoară ardeii cu bucățile de bacon (1/3 dintr-o felie). Fixează-le cu ajutorul unei scobitori în mijloc. Coace-I pe o tavă cu un grătar într-un cuptor preîncălzit la 190 de grade pentru 20-25 de minute. Acest aperitiv este cel mai gustos atunci când ardeiul rămâne un pic crocant. Servește-i imediat sau la temperatura camerei.

Minge de brânză cu bacon

Ingredientele necesare constau în 8 felii de bacon, 227 grame de cremă de brânză (tăiată în bucăți mici),
227 grame de brânză cheddar albă rasă (aproximativ 2 căni), 2 linguri de smântână, 1 lingură de sos ranch (jumătate dintr-un plic de 28 de grame), 5 cepe verzi tocate fin, ulei, biscuit tip crackers (pentru servit).

Prăjiți baconul într-o tigaie mare la foc mediu, întorcându-l pe ambele parti, până devine crocant, timp de 6 până la 8 minute. Scoateți-l și lăsăți-l să se scurgă pe șervețele de hârtie. Combinați crema de brânză, cheddarul, smântâna, sosul ranch, partea albă a cepei verzi și 2 din feliile de bacon, într-un blender și mixați până se omogenizează bine, pentru aproximativ 30 de secunde.Tocați celelalte 6 felii de bacon și amestecați-le cu partea verde a cepei verzi, și întindeți totul pe o farfurie. Luați amestecul de brânză și dați-i formă de minge. Presați mingea în amestecul de bacon și ceapă verde până este acoperită toată suprafața. Mingea de brânză trebuie lăsată la frigider cel puțin 1 oră și până la 8 ore. Scoateți din frigider cu 30 de minute înainte de servire. Serviți cu crackers.

Dovelcei la grătar, cu dressing de mărar

Fășiile de zucchini și dovlecei la grătar sunt baza unui aperitiv excelent, deoarece marginile devin crocante, în timp ce interiorul rămâne moale și suculent. Aveți nevoie de 1 linguriță de coajă de lime rasă fin, 1/4 ceașcă de suc de lime proaspăt, 1/4 ceașcă de mărar tocat, 2 căței de usturoi tăiați foarte fin, 1/4 ceașcă de ulei de măsline extra-virgin (plus puțin pentru uns), sare și piper proaspăt măcinat, 2 dovlecei medii (tăiați foarte subțire pe lungime), 2 dovlecei de medii (tăiați foarte subțire pe lungime), 170 grame de prosciutto tăiat subțire.

Încingeți un grătar sau preîncălziți o tigaie pentru grătar. Într-un bol mic, amestecați coaja și sucul de lime cu mărarul, usturoiul și 1/4 ceașcă de ulei de măsline. Condimentați cu sare și piper. Înfingeți pe rând zucchini, dovlecelul și prosciutto pe 4 perechi de scobitori de bambus de 30 de centimetri fiecare. Ungeți ușor legumele și prosciutto cu ulei de măsline și condimentați generos cu sare și piper. Puneți scobitorile la foc iute până când legumele sunt ușor rumenite, aproximativ 1 1/2 minute pe fiecare parte. Serviți cu dressingul de mărar alături.

Acest preparat este, de asemenea, excelent sub formă de salată de paste la temperatura camerei. Fierbeți pastele alese până când sunt al dente, apoi amestecați-le cu ulei de măsline și lăsați-le să se răcească puțîn. Între timp, tocați mărunt zucchiniul, dovleacul de vară și prosciuttoul grilat și transferați-le într-un bol mare de servire. Adăugați pastele și dressingul de mărar și amestecați bine. Condimentați cu sare și piper și serviți invitaților cele mai frumoase aperitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *