Prima pagină » Culinar » Cele mai fragede fursecuri cu gem! Sfaturi pentru copt și depozitare!

Cele mai fragede fursecuri cu gem! Sfaturi pentru copt și depozitare!

19 aug. 2024, 12:10,
în Culinar

Cu o aromă inconfundabilă și un gust care te transportă instantaneu în copilărie, fursecurile cu gem sunt desertul perfect pentru orice ocazie. Aceste mici delicii, crocante la exterior și fragede la interior, au devenit o adevărată artă culinară, iar diversitatea lor nu încetează să surprindă.

Fursecurile cu gem au reușit să își păstreze farmecul de-a lungul timpului, fiind iubite de toate generațiile. De la mesele festive la gustările de după-amiază, aceste mici deserturi aduc un plus de savoare. Versatile și ușor de preparat, acestea sunt perfecte atât pentru cei care doresc să își impresioneze musafirii, cât și pentru momentele în care vrei doar să te răsfeți.

Rețeta de fursecuri cu gem

Fursecurile cu gem sunt un clasic care nu trebuie să lipsească de pe o masă festivă. Sunt aproape placul tuturor și vor parfuma casa cu mireasma lor de vanilie.

Pentur blat aveți nevoie doar de 500 gr făină simplă cernută, 330 gr de unt răcit, 160 gr zahăr pudră cernut, 4 gr praf de copt, ½ păstaie de vanilie sau 7 gr zahăr vanilat, 1 ou și 1.2 linguriță de coajă de lămâie iar pentru umplutură orice gem de casă care vă place.

Pentru prepararea aluatului trebuie să amesteci toate ingredientele uscate într-un bol, apoi încorporează untul, ouăle, coaja de lămâie și vanilia. Frământă până când obții un aluat neted, ferm și lucios.

Înfășoară aluatul obținut în folie alimentară și lasă-l să se odihnească și să se întărească în frigider până a doua zi. Dacă ai puțin timp la dispoziție, lasă aluatul să se odihnească în frigider cel puțin 2 ore.

Pentru modelarea fursecurilor trebuie să întinzi aluatul odihnit, bucată cu bucată, cu ajutorul unui sucitor și decupează-l cu ajutorul unor forme de fursecuri. Așază formele obținute pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Fursecurile se pun la cuptor timp de 7 minute la 170°C. Imediat după coacere, scoate fursecurile de pe tava de copt fierbinte pentru a preveni ca acestea să se înnegrească. Stivuiește bucățile de fursecuri una peste alta după ce s-au răcit. Apoi, întinde gemul preferat peste fiecare bucată.

De obicei, tipurile mai acrișoare, cum ar fi gemul de căpșuni sau de coacăze, sunt recomandate pentru aceste fursecuri, care în general sunt foarte dulci.

Sfaturi pentru coacerea fursecurilor

Fursecurile delicioase sunt rezumatul unor ingrediente delicioase. De aceea, trebuie să fim foarte atenți la ceea ce punem în bol.

Cofetarii, de exemplu, folosesc aproape numai untul, iar în locul esenței de vanilie, păstăi de vanilie.Dacă doriți să puneți,de exemplu alune sau nuci sau bobite de ciocolată,  adăugați-le aluatului la sfârșit, puteți folosi și o spumă de căpșuni pentru a umple fursecurile atunci când acestea sunt gata.

Dacă doriți neapărat să folosiți margarină în loc de unt, asigurați–vă că acesta este destul de gras sau că în compoziția finală sunt destule grăsimi. Pentru fursecuri crocante e indicat să topiți untul , în loc să îl folosiți la temperatura camerei, iar pentru cele care se topesc în gură, aducem untul la temperatura camerei,  scoțându-l cu 2 ore înainte de a ne apuca de treabă.

Dacă aromele sunt sufletul fursecurilor, atunci făina este aerul pe care îl respiră.  Depinde foarte mult ce tip și în ce cantitate folosim făina. Proteinele din făină captează umiditatea, deci cu un aluat uscat veți obține fursecuri tari. O făină cu conținut slab de proteine vă va da un aluat umed iar acestea nu vor crește.  Cerneți mereu făina ! Dacă nu aveți o sită,cumpărați-va una,sau cel puțin luați făina cu o lingură și adăugați-o că și cum ați împrăștia-o.

În felul acesta se va aerisi și aluatul vă  va ajuta mult odată  ajuns în cuptor. Vor crește mult mai bine,  și asta e valabil pentru toate aluaturile în general.

Nu uitați un lucru, întotdeauna când faceți fursecuri, dați aluatul întâi la frigider,apoi la cuptor. Veți observa imediat diferența, din modul în care cresc. Dacă lăsăți aluatul pentru o noapte în frigider, proteinele și amidonul vor absorbi mai mult lichid, deci veți obține fursecuri cu gem mai „pline” și mai gustoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`