Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cele mai extravagante rase de porumbei. Cu ce caracteristici se mândresc

Cele mai extravagante rase de porumbei. Cu ce caracteristici se mândresc

02 feb. 2024, 10:28,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Porumbeii sunt adesea priviți cu neîncredere pentru că se adună de obicei în grupuri pentru a se hrăni cu resturi de pe jos în parcuri și zone de coastă. Însă, această specie de păsări are mai multe fațete decât realizează majoritatea. În afara faptului că porumbeii obișnuiți sunt adesea greșit înțeleși, există o categorie aparte cunoscută sub numele de porumbei „decorativi”. Aceștia sunt rase de porumbei domestici descendenți ai porumbelului sălbatic (Columba livia), care au fost selecționați, pe parcursul secolelor, pentru anumite trăsături neobișnuite, fie că este vorba de penele ciudate de la picioare, gâtul umflat sau ciocurile minuscule.

Cele mai extravagante rase de porumbei

Creșterea porumbeilor pentru calitățile estetice poate ridica anumite preocupări etice, dar este greu de contestat că aceștia nu sunt, într-adevăr, deosebiți. Iată 7 dintre cele mai extravagante rase de porumbei.

Porumbeii Frillback. Această rasă este este numită astfel datorită buclelor care împodobesc penele de pe aripi și uneori penele de pe picioare, de asemenea. În competiții, acești porumbei obișnuiți sunt evaluați pe o scară de 100 de puncte, iar calitatea buclelor lor reprezintă nici mai mult, nici mai puțin de 50 de puncte. Sunt evaluați și pentru capetele lor, corp și culoare (pot fi roșii, albi, gri sau negri).

Porumbeii Barb. Își are originea din cel puțin din secolul al XVII-lea, când a fost documentat în Anglia (mai ales de Shakespeare). Este de dimensiuni mici până la medii și are o față deosebit de scurtă, dar caracteristica sa cea mai remarcabilă este pielea din jurul ochilor și a ciocului, care poate dura până la doi ani să se dezvolte complet într-o formă ce amintește de o floare, de culoare roșu-portocaliu, pe care proumbeii adulți îl poartă cu mândrie.

Porumbeii Ice. Porumbeii sălbatici sunt în mod normal gri cu gâtul vopsit în mov și verde, dar această varietate domesticită are o nuanță rece de albastru (de unde și numele), datorită pulberii care acoperă penele într-un strat de praf albicios. În plus față de nuanța sa unică și numele său sugestiv, porumbelul Ice mai are și pene deosebit de exuberante în jurul picioarelor.

Porumbeii Pouter (gușați). Se caracterizează prin pieptul lor distinct și umflat. Când sunt umflate, gâturile lor musculoase creează o estetică destul de dezechilibrată, asemănătoare unei mingi pe un băț. Există mai multe varietăți de Pouter, inclusiv Brunner pouter (o variantă obișnuită), English pouter (aproximativ 40 cm înălțime față de cei 33 cm ai lui Brunner) și Pygmy pouter (mai mic de 30 cm).

Există rase care sunt considerate păsări rare

Porumbeii English Short-Faced Tumblers. Crescătorii au selecționat această rasă pentru că are o structură mare, înaltă și rotundă, făcând capul să pară extrem de mic. Porumbelul cu craniu mic și corp lat este considerat a fi una dintre cele mai vechi rase de porumbei, menționată în „Moore’s Columbarium”, tipărit în 1735. Există chiar și un club în Marea Britanie dedicat rasei înființat în 1886.

Porumbeii English Trumpeter. Este una dintre cele mai populare rase printre crescătorii de porumbei din SUA, deoarece este și una dintre cele mai aspectuoase. Acest trumpetist se deosebește prin penajul stufos de pe picioare, care pot fi la fel de mari precum penajul său de zbor. Cu toate acestea, accesoriile sale grandioase de pe picioare fac ca acest porumbel să fie dificil de crescut și reprodus.

Porumbeii German Modena. Această rasă de porumbei își are originea în Modena, Italia, dar a fost importat în Germania prin anii 1870. Este cea mai mică dintre rasele de porumbei „gaină” sau „pui”, ale căror forme unice ale corpului amintesc de păsările de curte. Conform Clubului Național German Modena, aceste păsări sunt relativ noi în SUA și sunt considerate păsări rare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *