Prima pagină » Informații utile » Cele mai eficiente trei capcane pentru cârtițe!

Cele mai eficiente trei capcane pentru cârtițe!

08 aug. 2024, 10:40,
în Informații utile

Capcanele pentru cârtiță sunt esențiale pentru grădinarii și proprietarii de terenuri care doresc să scapă de aceste rozătoare subterane.

Pentru a combate efectele negative ale cârtițelor asupra grădinilor, capcanele pentru acestea sunt cele mai eficiente, pentru că nu le rănește ci doar le îndepărtează, facilitând relocarea acestora.

Cele mai eficiente trei capcane pentru cârtițe!

Cele mai eficiente capcane împotriva cârtițelor sunt aparatele cu ultrasunete. Fiind oarbe, cârtitele au mirosul și auzul foarte bine dezvoltate. Dar tocmai aceste calități deosebite ale animalelor pot fi transformate cu ușurință în slăbiciuni și folosite pentru a-ți curața grădina.

Aparatele cu ultrasunete sunt de departe cea mai ușoară metodă de a scapă de cârtite și de rozătoare. Dispozitivele sunt fabricate în formă de pironi, iar tot ce trebuie să faci este să le înfigi în pământ pentru că acestea să înceapă se emită ultrasunete.

Nu doar moliile se tem de aceste pastile, ci și cârtitele și popândăii. Tot ce trebuie să faci este să introduci pastilele în tunelurile săpate de aceștia, iar mirosul puternic va ține mamiferele la distanță.
Reține însă că naftalină este toxică. Dacă ai animale de companie, ține-le departe de mușuroaiele în care introduci pastilele.

Uleiul de ricin este folosit în mod tradițional pentru a îndepărta micile mamifere din grădină, deoarece nici popândăii și nici cârtițele nu-i suportă mirosul. În plus, uleiul ucide o mare parte din insectele din sol, privând cârtițele de sursă principală de hrană.
Poți să amesteci uleiul esențial de ricin cu apă în părți egale și să aplici apoi soluția obținută în găuri și mușuroaie. O alternativă este să pui grăunțe de ricin din loc în loc, însă acestea sunt foarte toxice.

Poate că nu e cea mai plăcută metodă, însă câinii și pisicile sunt dușmani naturali ai cârtițelor și ai popândăilor. Dacă introduci o cantitate mică de excremente în habitatul lor, dăunătorii vor crede ca un pradator se afla în apropiere, așa că vor fugi.
De asemenea, dacă ții găini în curte, găinațul lor amestecat cu apă se poate dovedi eficient la alungarea cârtițelor.

Tot ce nu știai despre aceste rozătoare

Cârtițele sunt considerate de foarte multe persoane enervante și distrugătoare, astfel încât împotriva lor se iau măsuri extreme. Aceste animăluțe sunt protejate prin lege, astfel încât nu le poți ucide, ci doar îndepărta de terenul tău prin diverse metode care să nu le rănească.

Din fericire, ai la dispoziție soluțiile de mai sus prin care le poți ține la distanță, încă trebuie să știi că aceste animăluțe au rolul lor în ecosistem, mai fiind denumite și dăunătorul benefic al grădinii.

Contrar clasificării cârtiței drept un animal dăunător, trebuie să știi că acest mic mamifer este util într-o oarecare măsură. În primul rând, dieta cârtițelor este cea care îți poate proteja grădina. Sună ca un paradox?

Ei bine, cârtițele consumă diferite insecte, viermi și chiar nevertebrate. Cel mai mult le plac râmele, pot consuma chiar și 20 kg de râme pe an. Cârtițele consumă și nevertebratele care rod rădăcinile plantelor sau care atacă tulpinile plantelor. Acestea nu distrug rădăcinile plantelor, ăsta fiind doar un mit.

Cârtițele sunt benefice și pentru că săpând galerii, acestea aerisesc pământul, ceea ce permite ca nutrienții să fie mai bine absorbiți și să se păstreze un nivel optim de umezeală.
Așadar, ar fi bine să te gândești înainte să pui capcane pentru cârtițe și să le alungi definitiv, mai ales că se pot găsi soluții pentru ca grădina să nu fie afectată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *