Prima pagină » Culinar » Cele mai delicioase gogoși se fac așa
Cele mai delicioase gogoși se fac așa

Cele mai delicioase gogoși se fac așa

31 ian. 2020, 13:54,
în Culinar

Cele mai delicioase gogoși:

Ingrediente necesare:

  • 600 g făină
    300 ml lapte călduț
    35 g drojdie
    4 linguri zahăr
    4 gălbenușuri de ou
    1-2 linguri esență de rom
    un vârf de sare
    80 g unt topit sau margarină topită

Mod de preparare:

Activăm drojdia în 100 ml de lapte călduț, cu o linguriță de zahăr. Frământăm un aluat moale din laptele rămas și din restul ingredientelor… Adăugăm și drojdia. Ungem fundul unui bol mai mare cu ulei, punem aluatul în bol, acoperim cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm la dospit până își dublează volumul (aprox. 60 minute).

Întindem aluatul pe o suprafață presărată cu făină, la o grosime de aproximativ un deget, și decupăm rondele cu ajutorul unui pahar. Acoperim pentru încă 30 minute. Într-o cratiță mai mare, încingem uleiul… Împingem ușor cu degetul mijlocul gogoșilor și cu partea aceea în jos, le punem în uleiul fierbinte.

Punem un capac peste cratiță, prăjim gogoșile, apoi le întoarcem pe partea cealaltă și prăjim fără capac. Așezăm gogoșile pe un prosop de hârtie, presărăm cu zahăr pudră și servim cu gem…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`