Prima pagină » Culinar » Cele mai cremoase clătite gratinate cu pui și ciuperci! Nu-ți vor ieși niciodată uscate

Cele mai cremoase clătite gratinate cu pui și ciuperci! Nu-ți vor ieși niciodată uscate

29 aug. 2024, 10:39,
în Culinar

Clătitele gratinate sunt un aperitiv cald minunat la orice masă festivă sau o cină delicioasă în familie, sunt foarte simplu de făcut și umplutura este foarte versatilă, motiv pentru care o puteți schimbă după cum vă doriți.

Clătitele gratinate pot fi făcute și fără carne, doar cu ciuperci sau alte legume care vă plac. Prin acest preparat, veți rămâne uimiți de gust și textură și veți fi și voi de părere că nicio lasagna nu se compară cu textura fină și moale a clătitelor.

Rețeta de clătite granitate cu pui și ciuperci

Pentru această rețetă de clătite gratinate aveți nevoie de 400 gr smântână, 200 gr cașcaval, 200 gr ciuperci proaspete sau din conservă, 300 gr carne de pui, adică 2 – 3 pulpe de pui dezosate sau întregi, o ceapă, sare, piper și ulei.

Pentru început trebuie să pregătiți clătitele, pentru această rețetă aveți nevoie de 10 – 11 clătite. Acestea se pot face și cu o zi – două înainte. Puteți face clătitele după rețeta preferată cu mențiunea că trebuie pus zahăr în compoziție.

Pentru umplutură se taie carnea în bucățele și se pune la călit în tigaie sau la cuptor. Dacă le puneți în tava de cuptor, presărați puțină sare și piper și le lăsați în cuptor petru 30 – 35 de minute la o temperatură de 200 de grade Celsius.

Se lasă să se răcească carnea și se taie fâșii sau bucățele mici. Ciupercile le tăiați în felii subțiri și încingeți o tigaie cu puțin ulei peste care puneți ciupercile să se călească.

Când se evaporă apa complet din ciuperci și încep să se rumenească, adăugați ceapa tocată mărunt și amestecați după care o lăsați la rumenit pentru încă 5 minute. Timp în care ați putea încerca și o rețetă de desert, cum este acest cheesecake cu lămâie delicios și proaspăt, perfect pentru sezonul cald.

Se condimentează cu sare și piper și se închide focul și se lasă puțin să se răcorească. Următorul pas este să dați cașcavalul prin răzătoare și să luați o tavă rotundă sau pătrată, un pic mai mare decât dimensiunea clătitelor pe care le-ați făcut. Ungeți baza tăvii cu puțin unt sau ulei și așezați prima clătită.

Cum aranjați acest preparat în tavă

Puteți închide clătitele ca o plăcintă, fapt pentru care se pun 4 clătite în așa fel încât să iasă pe jumătate în afara clătitei de bază. După ce se aranjează straturile de umplutură, se ridică aceste borduri, fel în care nu se văd liniile de clătite.

Se unge clătita de la bază cu o lingură de smântână după care se pun cam 2 – 3 linguri de ciuperci și se presară deasupra 2 linguri de cașcaval deasupra, apoi se acoperă cu o altă clătită. Pe această clătită se pune smântână, apoi puneți 3 linguri din carnea de pui și bineînțeles cașcaval deasupra.

Se recomandă să nu exagerați cu umplutura dat fiind faptul că aceste clătite sunt destul de fine iar gustul trebuie să iasă bun, fără a fi foarte încărcat. Se continuă așa cu toate straturile până se termină umplutura pentru ca mai apoi să aranjați bordurile de la cele 4 clătite montane la bază, metodă prin care se închide această plăcintă cu pui și ciuperci.

La final se unge plăcinta deasupra cu puțină smântână peste care se pune cașcaval și se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 25 – 30 de minute. În acest timp, puteți pregăti niște cocktailuri de vară care să se îmbine perfect cu aroma acestor clătite.

Când clătitele gratinate se rumenesc frumos, se scot din cuptor și se lasă la răcorit vreo 15 – 20 de minute pentru că acestea se taie greu atunci când sunt fierbinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`