Prima pagină » Radio » Actualitate » Cele mai comune lucruri pe care le facem greșit. Se întâmplă în fiecare zi, fără să ne dăm seama
Cele mai comune lucruri pe care le facem greșit. Se întâmplă în fiecare zi, fără să ne dăm seama

Cele mai comune lucruri pe care le facem greșit. Se întâmplă în fiecare zi, fără să ne dăm seama

08 ian. 2021, 12:59,
în Radio

Cu toții avem anumite obiceiuri pe care le repetăm zi de zi, însă sunt unele dintre aceste lucruri pe care le facem greșit involuntar. De asemenea, se știe prea bine că micile detalii ne definesc în foarte multe feluri. Iar noi, cu greu ne putem gândi la aceste lucruri, deoarece sunt mult prea comune și adesea le considerăm chiar banale. Și totuși, de cele mai multe ori s-a dovedit că aceste deprinderi cotidiene sunt făcute în mod incorect.

Cu totii facem anumite lucruri zi de zi, și de care nu putem scăpam deoarce ne-au intrat deja în rutină. Și totuși, sunt unele lucruri pe care le facem foarte des, însă nu așa cum ar trebui. Și aceasta fie pentru că ne ocupă prea mult timp, fie că nu ne ies așa cum ne dorim, însă acestea ne pot afecta pe viitor. Iar cauza principală o reprezintă faptul că nu știm cum trebuie să facem corect acele lucruri.

Lucruri banale pe care le facem greșit

În cele ce urmează vă prezentăm doar câteva lucruri pe care, deși le facem zilnic, nu le facem așa cum trebuie. Iată așadar despre ce este vorba și cum ar trebui să procedăm de fapt.

1. E bine să bei apă după o masă copioasă? Teoria populară conform căreia apa diluează sucurile gastrice este un mit, însă să bei apă după masp s-ar putea să nu fie cea mai bună idee. Într-adevăr, apa te poate ajuta să slăbești, deoarece te face să te simți mai puțin flămând. Însă după o masă bogată, să bei apă poate duce la o senzație de balonare. Însă dacă bei apă încet, vei evita balonarea cauzată de înghițirea aerului în timpul mesei.

2. E bine să bei apă rece cu gheață? Nevoia de a bea apă este cel mai natural lucru din lume. Iar un pahar cu apă rece este atât de răcoritor în timpul verii, încât cât de rău ar putea fi? Și totuși, consumul de apă rece înrăutățește simptomele problemelor digestive, cum ar fi acalazia. Așadar, apa rece nu te va face să te îmbolnăvești, însă îți poate restricționa vasele de sânge.

Cum se păstrează corect alimentele

3. Cât de bine este să depozitezi roșiile în frigider? Cu siguranță, dacă să ținem roșiile la frigider sau pe blat, în bucătărie, este cea mai frecventă întrebare. Însă acest lucru depinde de cât de coapte sunt roșiile tale. În mod ideal, ambele variante sunt corecte.

Temperatura ideală de depozitare a roșiilor este în jur de 13 grade Celsius. Deși frigiderul va împiedica roșiile coapte să dezvolte mucegai, deoarece sunt setate la 2-3 grade Celsius, acestea își vor pierde aroma. Însă, dacă lăsați roșiile coapte să se odihnească câteva zile pe blat, după ce le-ați refrigerat, își vor recăpăta aroma.

Sfaturi de igienă

4. E bine să speli fața cu apă rece sau foarte caldă? Deși poate părea util să vă spălați fața în timp ce faceți duș, când e vorba de apă caldă, acest lucru ar putea fi contraproductiv. Pe de o parte, ar putea face pielea ta să producă mai mult ulei pentru a compensa și, în cele din urmă, o face să se usuce. Cea mai bună modalitate de a vă spăla fața este cu apă călduță sau chiar rece, deoarece fața umflată va dispărea.

5. Tragi apa la WC cu capacul ridicat? Un lucru atât de simplu precum tragerea apei la toaletă cu capacul ridicat poate avea un impact negativ asupra sănătății. Și aceasta deoarece bacteriile pot fi aruncate până la 10 centimetri deasupra toaletei, ajungând inclusiv pe colacul capacului.

Acestea sunt doar câteva lucruri pe care le facem greșit, însă cu siguranță există mult mai multe astfel de obiceiuri care ne-au intrat în rutină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *