Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cele mai comune flori de grădină care înfloresc tot anul – GALERIE FOTO

Cele mai comune flori de grădină care înfloresc tot anul – GALERIE FOTO

12 sept. 2023, 14:39,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Sunt mai multe flori de grădină care înfloresc tot anul. Dacă ești în căutarea unor astfel de plante, atunci îți recomandăm să citești articolul. Dacă dispui de un teren fertil pentru a planta și dorești să valorifici la maximum resursele, elaborarea unui plan de grădină bine structurat, ținând cont de perioadele de înflorire ale plantelor, este esențială. Poți combina diferite tipuri de plante pentru a crea o grădină plină de culoare pe tot parcursul anului.

Amestecă-le cu grijă: adaugă în curte nu doar flori de grădină care înfloreasc tot timpul anului, ci și specii de flori adecvate fiecărui anotimp. Astfel, vei putea bucura de frumusețea petalelor lor colorate indiferent de vreme. Planificarea atentă a grădinii tale te va ajuta să te bucuri de o grădină plină de viață și culoare în orice sezon.

Flori de grădină care înfloresc tot anul

Sunt mai multe flori de grădină care înfloresc tot anul și care sunt ideale pentru clima din România. Cu toate că acestea înfloresc aproape tot anul, există anumite condiții în care acestea pot fi plantate. Iată un top realizat cu astfel de flori:

Trandafirul

Trandafirii produc flori parfumate și există într-o diversitate mare de nuanțe. Clima din România oferă condiții ideale pentru creșterea trandafirilor și pentru cultivarea diferitelor soiuri.

Lantana

Lantana este un arbust tropical cu frunziș veşnic verde, ce oferă flori în culori variate, precum alb, galben, portocaliu, roz și roșu, dispuse în ciorchini. Acest arbust preferă soluri bine drenate și se dezvoltă excelent în regiunile cu climă călduroasă.

Lantana este un gen de plante perene, ce cuprinde peste 150 de specii

Trandafirul deșertului

Cunoscut și sub numele de trandafirul deșertului, Adenium este o plantă cu flori spectaculoase, potrivită pentru grădini. Poate fi cultivată atât în interior, cât și în exterior, în ghivece de plastic, permițându-ți să te bucuri de frumusețea sa pe tot parcursul anului.

Trandafirul deșertului este o floare spectaculoasă

Floarea de hârtie

Creează o explozie florală în grădina ta oricând dorești, plantând bougainvillea! Această plantă poate fi crescută pe spaliere, în containere sau ca un covor vegetal pentru sol. Este rezistentă la secetă și necesită mai puțină îngrijire.

bougainvillea, sau floarea de hârtie este o plantă care crește ușor

Hibiscus

Hibiscusul este celebru pentru florile sale viu colorate, care variază de la alb, la galben și roșu. Este o plantă ornamentală minunată pentru grădina ta, înflorind pe tot parcursul anului.

Hibiscus este un gen de plante cu flori din familia nalbilor, Malvaceae. Genul este destul de mare, cuprinzând câteva sute de specii care sunt originare din regiunile temperate calde, subtropicale și tropicale din întreaga lume

Ixora

Ixora este un arbust mic, cu frunze în formă de inimă și flori cu petale în culori vii, dispuse sub forma unor cupe. Aceste flori sunt grupate în mod masiv, aducând o explozie de culoare și strălucire grădinii tale.

Ixora este un gen de plante cu flori din familia Rubiaceae.

Așadar, aceste flori de grădină care înfloresc tot anul sunt minunate, iar dacă stai la casă atunci vecinii vor fi geloși.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *