Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cele mai ciudate animale din lume, multe te vor uimi!

Cele mai ciudate animale din lume, multe te vor uimi!

02 sept. 2024, 15:29,
în Stiri si curiozitati

Pe cât sunt de fascinante, pe atât sunt de necunoscut aceste animale ciudate, de la lemurii care aduc moartea, la cârtițe fără păr rezistente la cancer sau paraziți și gazele diforme, toate aceste specii încă fascinează cercetătorii.

Dacă v-ați întrebat vreodată ce animale ciudate ascunde natura, ei bine, sunt mii de specii care trăiesc în umbra notorietății celor domestice, așteptând să le descoperi șă să-ți stârnească curiozitatea despre ele.

Care sunt cele mai ciudate animale din lume

Peștele fără corp (blobfish) este un pește de adâncime care locuiește în apele de deasupra fundului mării, la adâncimi de 600 până la 1.200 de metri, în largul costelor Australiei continentale, Noii Zeelande și Tasmaniei.

Peștele blob este un pește destul de ciudat, iar acest lucru se datorează adaptărilor ciudate la apele sale preferate. În timp ce mulți pești folosesc vezica de gaz pentru a crea flotabilitate, peștele acesta o face fiind alcăuit din masă gelatinoasă cu o densitate puțin mai mică decât apa.

Tatuul pitic argentinian, dacă îi excludem coada, acest animăluț are o lungime între 9 și 11.5 cm. În ciuda aspectului său fragil, graţie ghearelor sale mari, el se poate îngropa sub pământ în câteva secunde. De fapt, ca animal nocturn solitar, el petrece cel mai mult timp sub pământ, de preferat în apropierea muşuroaielor de furnici pentru a beneficia continuu de surse de hrană. Pe lângă furnici şi larve, dieta lui mai conţine şi viermi, şerpi, rădăcini şi plante.

Gazela-girafă, această antilopă cu aspect de gazelă uimește și încântp pe toată lumea cu urechile și ochii ei mari, dar și gâtul său lung ca de girafă. Această gazelă pare să nu aibă nevoie de apă, fiindu-i suficientă cea pe care o primeşte din plantele pe care le consumă. Ca urmare a acestui lucru, uimitorul animal poate supravieţui în medii foarte uscate.

Crabul Yeti este un crab marin denumit astfel din cauza ghearelor și picioarelor care par că sunt acoperite de o blană asemănătoare animalului misterios Yeti.
Mreana, nu este un monstru marin, ci un pește parazit care se hrănește cu sângele și conținutul lichid al altor pești, acesta făcând parte din creaturile marine care pot ucide.

Are corpul alungit, capul asemănător cu o ventuză, presărat cu dinți uriași. Aceste creaturi trăiesc în apele din jurul lumii de mai bine de 300 de milioane de ani, timp în care structura corpului a rămas neschimbată.

Cele mai bizare păsări din lume

Kakapo, numit și papagalul bufniță este o pasăre fără zbor, nocturnă, originară din Noua Zeelandă care mănâncă tot felul de insecte, de la molii, la păianjenii înfricoșători din junglă. Poate ajunge până la 63 de cm înălțime și este una dintre cele mai grele păsări din lume care este clasificată ca papagal. Un alt aspect interesant despre această pasăre este că se împerechează doar de trei ori la fiecare 10 ani.

Regele Saxoniei, pasărea paradisului este originală din pădurile montane din Noua Guinee. Ceea ce este bizar la ea este sunetul straniu pe care îl scoate și penele lungi care îi ies din creastă.

Barza marabou este o pasăre africană sedentară, asemănătoare cu barza, din familia ciconiidelor și este originară din Africa Tropicală.

Cornul rinocerului, nu degeaba este una dintre cele mai bizare păsări de pe planetă, își petrece zilele rătăcind în jurul pădurilor tropicale montane și este cunoscută pentru ciocul fals pe care îl are deasupra ciocului său real. Este un mic corn roșu și portocaliu, folosit pentru a-și amplifica vocea, astfel încât toate animalele din pădure să o audă țipând.

Astfel că, în natură nu întâlnim doar animale ciudate ci și păsări mai deosebite de ceea ce cunoaștem noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
02 septembrie 2024
02 septembrie 2024