Prima pagină » Eveniment-Social » Cele mai căutate specializări la admiterea 2022 la universitățile din Iași – FOTO

Cele mai căutate specializări la admiterea 2022 la universitățile din Iași – FOTO

07 iun. 2022, 02:00, 2 ,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

După 2 ani de pandemie, în perioada următoare urmează testul anului pentru marile universități din Iași! Astfel, cele mai căutate specializări la admiterea 2022 sunt strânse legate de ceea ce s-a schimbat în ultimii ani la nivel de realități sociale, economice, mentale și din piața muncii. Concret, domenii generice precum: resurse umane, inginerie energetică, în construcții și instalații, arhitectură, ingineria mediului, alimentară, agricultură, economie, psihologie sau științe socio-umane se vor afla în atenția viitorilor absolvenți de Bacalaureat

Marile universități de stat din Iași se pregătesc de testul anului! Totul este legat de admiterea 2022 iar cele mai căutate specializări la admiterea 2022 de către liceeni vor fi strânse legate de ceea ce s-a schimbat în ultimii ani la nivel de realități sociale, economice, mentale și din piața muncii. Astfel, domenii generice precum: resurse umane, inginerie energetică, în construcții și instalații, arhitectură, ingineria mediului, alimentară, medicină, agricultură, economie, psihologie sau Științe socio-umane se vor afla în atenția viitorilor absolvenți. Interesant de menționat că, peste 40 de mii de elevi de clasa a XII-a din generația curentă nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, potrivit datelor oferite de Ministerul Educației (la un total de 151.906).

Cele mai căutate specializări la admiterea 2022

Pe acest plan, raportat la datele (după încheierea sesiunii de înscriere la admitere 2021, din vară), arătau că: la Universitatea „Alexandru Iona Cuza” (UAIC) cele mai căutate facultăți au fost: Drept, Informatică, Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA), de Educație Fizică și Sport (FEFS), Filosofie și Științe Social-Politice (FSSP), respectiv de Psihologie și Științe ale Educației. Aici, comparativ cu numărul de locuri bugetate, concurența a fost de la 3 până la 6 candidați pe loc. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a scos la concurs, pentru sesiunea de admitere din iulie 2021, 7.687 de locuri pentru admiterea la studii universitare de licență, similar cu cele distribuite și anul acesta.

Cele mai căutate facultăți de la Universitatea „Cuza”

Defalcat, la Drept (pe 192 locuri bugetate) au fost 1.106 înscriși, la care s-au adăugat alți 210 la nivel de Români de Pretutindeni. Pe 867 de locuri bugetate la toate specializările, la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor au fost 2.073 candidați, plus 400 la nivel de Români de Pretutindeni. Pe 100 de locuri la buget și taxă (în total) la Facultatea de Educației Fizică și Sport au fost 586 înscriși, respectiv 55 la nivel de Români de Pretutindeni. Pe 399 de locuri bugetate la toate specializările, Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice a avut 1.205 înscriși plus 178 la nivel de Români de Pretutindeni.

2.500 de dosare au fost depuse la admiterea de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași

De asemenea, aproximativ 2.500 de dosare au fost depuse la admiterea de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”, în vara anului 2021. Spre exemplu, la Facultatea de Medicină au fost înregistrate peste 1.000 de dosare, Medicină dentară – peste 400, la Asistență medicală generală – peste 300, iar la Balneo-fiziokinetoterapie – 130 de dosare.

La Universitatea de Științele Vieții (USV Iași) „Ion Ionescu de la Brad” au fost depuse (anul 2021, în total, peste 1.000 de dosare la toate cele patru facultăți ale instituției. Cele mai căutate facultăți au fost, în ordine, Agricultura, Medicina Veterinară, Horticultura și Ingineria Resurselor Animale și Alimentare. În final, la Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi”, în sesiunea de vară 2021, cele mai multe dosare au fost depuse la Automatică și Calculatoare, Arhitectură „G.M. Cantacuzino”, Construcții și Instalații, Electronică, Inginerie Electrică, Hodrotehnică și Mecanică.

Așadar, urmează testul anului pentru marile universități din Iași anume la admiterea 2022.

Comentarii
  • Economie, psihologie, filosofie…sau cum sa mori de foame cand ajungi pe la 30 de ani :)))

  • Daaaaa….in curand vor cauta aceste facultati sa le dea in judecata ca e saturata piata muncii de absolventi….reclama falsa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *