Prima pagină » Actualitate » Cele mai căutate locuri de muncă. Ce joburi vor să aibă românii

Cele mai căutate locuri de muncă. Ce joburi vor să aibă românii

22 feb. 2024, 12:30,
BZI.ro, în Actualitate

După un studiu recent, au fost identificate cele mai căutate locuri de muncă la început de an. Pozițiile de șofer, asistent medical, operator call-center și contabil se află în topul preferințelor candidaților. Aproape 350.000 de căutări au fost făcute în ianuarie și februarie. Iată ce joburi vor să aibă românii.

Cele mai căutate locuri de muncă

Multe persoane vor să afle care sunt cele mai căutate locuri de muncă. Mai bine de 350.000 de căutări au fost făcute lunile ianuarie și februarie ale acestui an. Profesii precum cea de șofer, asistent medical, operator call-center și contabil se află în topul preferințelor.

Cu 54.000 de interogări pe site-urile cu locuri de muncă, joburile de șofer au fost cele mai căutate de candidați de la începutul anului și până acum. Cei mai mulți dintre aceștia au fost interesați de oportunitățile disponibile pentru șoferii de categorie B, șoferii de tir sau cei de distribuție.

A doua cea mai căutată poziție a fost cea de asistent medical, cu 20.000 de interogări, urmată de operator call-center (17.000 de căutări), contabil și specialist în resurse umane, fiecare cu câte 11.000 de căutări.

Pe locul al cincilea se află cuvintele cheie „remote” și „acasă”, care au fost folosite în peste 9.000 dintre căutările efectuate de candidați anul acesta.

Care sunt cele mai bine plătite joburi

Mulți români au căutat la începutul anului 2024 pe platformele de specialiate locuri de muncă bine plătite. Salariul mediu net al celor angajați ca șoferi variază între 3.500 de lei și peste 10.000 de lei, dacă este vorba despre șoferi de tir care operează curse internaționale.

Salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 de lei, iar pentru un operator call-center de 3.500. Media salarială pentru un contabil este de 4.500 de lei pe lună, în timp ce un specialist în resurse umane câștigă aproximativ 4.200 de lei pe lună. Un alt domeniu care ar putea oferi cele mai bune salarii in 2024 este cel al afacerilor și finanțelor.

Joburi precum dezvoltatori de software, ingineri de rețea, analiști de date și securitate cibernetică ar putea avea salarii foarte atractive în 2024, datorită cererii mari de pe piață. IT managerii pot câștiga în jur de 6.500 de euro pe lună. Și în domeniul juridic se câștigă foarte bine. Avocatura este un alt domeniu bine plătit în România. Sarcinile lor complexe și responsabilitățile legale le aduc un salariu mediu de aproximativ 5.000 de euro pe lună, în cazul avocaților cu minimum 10 ani experiență.

Un loc important îl ocupă și locurile de muncă ce permit lucrul de acasă. În luna februarie a acestui an au fost peste 9000 de căutări. Alte poziții care au generat peste 5.000 de căutări în parte au fost cele de manager, inginer, economist, agent de vânzări ori lucrător comercial de interogări pe platforma de specialitate pentru termenii „acasă” și „remote.”

În prezent, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile 25.000 de locuri de muncă. Dintre acestea, 3.500 sunt poziții pentru șoferi, 4.700 pentru asistenți medicali, 500 pentru contabili și 1.700 pentru specialiști în resurse umane. Totodată, 1.000 de locuri de muncă postate în acest moment în platformă sunt remote.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *