Hemoroizii reprezintă o problemă des întâlnită în ultimii ani, aproape jumăatte din populața cu vârsta de 50 de ani confruntându-se cu această problemă. Bine de știut este faptul că există mai multe tramente pentru această probleme, mulți fiind interesați să știe care sunt cele mai bune supozitoare pentru hemorozi.
Hemoroizii reprezintă dilatarea venelor localizate în peretele rectului și anusului, asemănătoare unor săculeți plini cu sânge.
Dilatarea anormală face ca aceste vene să devină vizibile la exterior și să sângereze, chiar și la traumatismul minor determinat de trecerea unor materii fecale de o consistență mai mare.
Simptome ale hemoroizilor
Principalele simptome ale hemoroizilor sunt disconfort local atunci când stai pe scaun, durere în timpul scaunului, apariția săngerărilor care se produc după defecație, sensibilitate crescută în zona anusului sau mâncărime la nivelul anusului.
În cee ace privește hemorizii externi, simptomele în cazul acestora sunt durere în timpul scaunului și apariția unor pete de sânge în scaun.
La hemoroizii interni simptomele pot consta în apariția petelor de sânge în scaun, apariția mâncărimii în zona anală, senzația de durere care este atât înainte cât și după eliminarea scaunului.
Important de știut este că de la primele simptome trebuie să mergi la medic pentru un control amănunțit și pentru stabilirea diagnosticului și a tratamentului.
Urma de sânge în scaun poate fi semnul unor afecțiuni foarte grave, precum este cancerul de colon. Mai mult, dacă sunt lăsați netratați, hemoroizii pot duce la apariția unor complicații destul de serioase.
Printre factorii de risc pentru apariția hemoroizilor se numără mostenirea genetică, obezitatea, suporaponderabilitatea, constipația, statul pe scaun sau regimul deficitar în fibre.
Cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi: Remedii rapide
Tratamentul hemoroizilor se stabilește de către medic în funcție de gravitatea afecțiunii.
Medicamentele pentru hemoroizi sunt produse care nu necesită prescripție medical. Este vorba despre supozitoare, creme, unguente și bandaje pe care medicul sau farmacistul le poate recomanda pentru a controla disconfortul și a accelera procesul de vindecare.
Tratamentul medicamentos cu substanțe venotrofice, precum detralex, venoruton sau tarosin, poate aduce o oarecarea ameliorare.
Cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi sunt cele care conțin acid hialuronic, hamamelis, aloe vera, hidrocortizon și lidocaină, care ameliorează temporar durerea și mâncărimea și au efect antiinflamator.
O soluție pentru tratarea hemoroizilor pot fi și leacurile bătrânești, folosite încă de pe vrema bunicilor.
Principalele intervenții medicale
În caz de durere severă și sângerări prelungite, medicul poate recomanda o intervenție medicală minim invazivă.
Ligatura cu benzi elastice ale hemoroizilor este utilizată pentru hemoroizii interni și constă în plasarea unor inele elastice în jurul bazei hemoroidului pentru a întrerupe alimentarea cu sânge.
Scleroterapia reprezintă injectarea locală la baza pachetului hemoroidal a unei substanțe cu efect sclerozant care determină fibrozarea si cicatrizarea țesutului hemoroidal, prin reducerea marcantă a fluxului sangvin local.
Fotocoagularea este metoda prin care hemoroizii sunt iradiați cu o sursă de lumină, ceea ce îi face să se întărească și să se micșoreze.
Hemoroidectomia este metoda clasică pentru îndepărtarea hemoroizilor, iar operația poate fi efectuată cu anestezie locală combinată cu sedare, rahianestezie sau anestezie generală.