Atunci când vrem să pregătim o mâncare ușoară și gustoasă, ideale sunt cele mai bune spaghete milaneze. Acestea sunt ușor de făcut, iar dacă folosim câteva ingrediente inedite, vom obține o porție de spaghete irezistibile. Iată rețeta unui preparat culinar delicios.
Spaghete milaneze, delicioase, aromate și ușor de făcut
Când vine vorba de savuroasele spaghete, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Fie sunt făcute cu brânză sau cu ciuperci, fie cu șuncă și carne de pui, spaghetele sunt hrănitoare, sățioase și gustoase.
Dacă vrem să ne bucurăm de savoarea unui preparat culinar simplu și ușor de făcut, atunci spaghetele milaneze sunt alegerea perfectă. De la masă nu trebuie să lipsească nici desertul, așa că niște clătite cu brânză la cuptor sunt ideale.
Pentru cei mai pretențioși, putem pregăti câteva cornulețe în două culori, fragede și aromate, care vor readuce la masă gustul copilăriei. Dacă vrem să pregătim însă un desert spectaculos, atunci prăjitura Floare de Colț îi va impresiona cu siguranță pe invitați și va fi pe placul tuturor.
Mai mult, putem pregăti pentru cei mici și câteva fursecuri fragede sau o tartă cu mere caramelizate. Când vine vorba de bucatele gustoase de la masă, pe lângă delicioasele spaghete milaneze, putem face și rulade aperitiv deosebite, delicioase și cu un aspect inedit.
Atunci când avem musafiri, putem pregăti spaghete milaneze, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un preparat culinar irezistibil și de neuitat.
Rețeta simplă pentru cele mai bune spaghete
Pentru delicioasele spaghete milaneze avem nevoie de 500 g de paste integrale, 400 g de șuncă, 1 cutie de ciuperci champignon, 400 g de roșii în sos, 1 căpățână de usturoi, cașcaval, sare, piper și oregano.
Mai întâi se taie șunca în cubulețe mici, apoi se scurg ciupercile din cutie și se spală cu apă rece. Într-o tigaie cu puțin ulei încins se pune șunca la rumenit. Ulterior se adaugă ciupercile champignon tăiate cubulețe.
Se amestecă bine și se pune puțină sare. După ce s-au călit bine ciupercile și șunca, se pune sosul de roșii. Se amestecă din nou și se adaugă sare, piper și oregano pentru un plus de savoare. Se lasă la fiert până când sosul mai scade puțin.
Între timp se pregătesc și pastele. Se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare și se lasă timp de 10 minute. După ce pastele au fiert suficient, se lasă la scurs.
Peste sosul de roșii se pune cașcaval ras apoi se amestecă bine. Acesta se va topi și vom obține o compoziție delicioasă. Se amestecă pastele împreună cu sosul și se mai poate pune un pic de oregano.
Pentru pastele milaneze mai putem folosi și ceapa, busuiocul, ardeiul gras, puțin pătrunjel, cimbru, dar și piept de pui. Aceste spaghete sunt preferate și de copii, fiind hrănitoare și aromate. Cu siguranță vom obține cele mai bune paste milaneze, gustoase și sățioase.
Dacă vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat culinar delicios, atunci putem pregăti acasă foarte ușor spaghete milaneze. Acestea se fac imediat, iar dacă vom adăuga niște ingrediente sau condimente inedite, vom obține o mâncare irezistibilă pentru cei de la masă.