Ești în căutarea unei rețete care să fie pe placul întregii familii? Ei bine, spaghetele cu piept de pui este o idee culinară excelentă atât pentru masa de prânz, cât și pentru cea de seară. Se prepară ușor, nu îți răpește mult timp, iar rezultatul îți va întrece așteptările.
Când nu știți ce să mai gătiți, spaghetele cu piept de pui sunt opțiunea ideală, acestea se prepară foarte ușor iar sosul obținut este unul cremos și aromat care se completează perfect cu carnea fragedă. Această rețetă este perfectă pentru momentele în care vrei să pregătești masa în mai puțin de 30 de minute.
Rețeta de spaghete cu piept de pui și sos gorgonzola
Dacă îți dorești să prepari o masă rapidă care să surprindă toată familia prin gust și aromă, spaghetele cu piept de pui și sos gorgonzola sunt o idee excelentă. Iată în continuare ce ingrediente trebuie să treci pe lista de cumpărături, dar și care este modalitatea de preparare care îți asigură succesul în bucătărie.
Aveți nevoie de 150 gr piept de pui, 190 gr spaghete, 120 gr brânză gorgonzola, 200 gr smântână gătit, 100 ml vin alb, oregano, sare și piper, 2 căței de usturoi și o ceapă.
Se pune apa cu sare la fiert și, când dă în clocot, adaugă spaghetele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe pachet. Cât timp fierb spaghetele, poți să te ocupi de pregătirea celorlalte ingrediente. Taie pieptul de pui în fâșii subțiri și presară-le într-o tigaie cu puțin unt și usturoi pisat și ceapă. Astfel vei aroma carnea, după care întoarce-le pe toate părțile astfel încât să se gătească uniform.
După ce s-a rumenit apetisant carnea de pui, scoate fășiile și pune-le pe o farfurie mai mare. În aceeași tigaie în care ai pregătit pieptul de pui, adaugă smântâna de gătit și brânza gorgonzola. Amestecă până când se mai îngroașă sosul, timp de 2 – 3 minute. Apoi pune vinul alb și restul de condimente, continuă să amesteci sosul pentru paste.
Adaugă spre final pieptul de pui și spaghetele care trebuie să fie scurse foarte bine de apă. Combină toate ingredientele și mai ține spaghetele pe foc timp de câteva minute. La final, presară câteva frunze de pătrunjel verde proaspăt tocat.
Trucuri care te ajută să obții un preparat delicios
Ca să îmbunătățești rețeta de spaghete cu piept de pui, pune în aplicare următoarele recomandări culinare:
Atunci când ai mai mult timp la dispoziție, pregătește în casă spaghetele, ai nevoie doar de două ingrediente, făină și ouă. Pentru a obține rezultate mai bune, folosește făină italiană.
Îmbogățește gustul rețetei și adaugă și ciuperci champignon la preparare. Tot ce trebuie să faci este să le tai în bucăți mari, după care să le călești în puțin ulei. Scoate-le din tigaie înainte să devină negreu.
Pieptul de pui pregătit la grătar cu o seară înainte nu mai are același farmec, însă poate deveni un ingredient de bază în rețeta de paste cu sos alb. Așadar, îl poți tăia în fâșii ori cubulețe și mânca alături de paste a doua ori a treia zi, însă dacă vrei să folosești pieptul de pui la perișoare, acest truc nu se mai aplică, fiind indicat o carne fragedă pentru acestea..
Dacă vrei să obții mai multă culoare în farfurie, folosește paste colorate. Verifică ambalajul pentru a te asigura că sunt colorate cu ingrediente naturale precum sfecla roșie ori spanac, cu atât mai mult dacă gătești pentru copii.
Spaghetele cu piept de pui este genul de preparat pe care îl poți personaliza după gustul tău, astfel poți adăuga o semnătură culinară preparatului.