Prima pagină » Culinar » Cele mai bune spaghete cu brânză. Rețetă simplă și delicioasă

Cele mai bune spaghete cu brânză. Rețetă simplă și delicioasă

23 aug. 2024, 14:46,
în Culinar

Spaghetele cu brânză sunt un preparat absolut delicios care se preparată în mai puțin de o oră. Această masă este ideală pentru momentele când vrei să mănânci ceva gustos și rapid.

Această rețetă a fost folosită și modificată de-a lungul anilor, inclusiv de către bunicile noastre. Pentru această rețetă de spaghete cu brânză nu trebuie să ai cunoștințe complexe culinare.

Rețetă de spaghete cu brânză

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 300 g de spaghete, 500 g brânză de vacă, 200 ml lapte sau smântână pentru frișcă min 30% grăsime, 200 g zahăr, 4 ouă, 60 g stafide, un praf de sare, vanilie (1 lingură extract sau 2 plicuri zahăr vanilat), coajă rasă de la 1 lămâie, 20 g unt, 30 g pesmet.

Primul pas este să fierbem pastele. Punem o oală pe foc cu suficientă apă și o lingură rasă de sare. Când apa a fiert, adăugăm pastele. Apoi trecem la compoziție.

Batem ouăle întregi cu zahărul pentru a obține o spumă consistentă. Apoi adăugăm vanilia, coaja rasă de lămâie și laptele sau smântâna pentru frișcă. După asta, adăugăm brânza dulce de vaci și stafidele.

Urmează să pregătim vasul. Tapetăm vasul cu unt și pesmet. Scurgem pastele și le adăugăm direct în compoziția de brânză cu ouă și zahăr. Amestecăm ușor și după turnăm totul în vasul tapetat.

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 170 de grade. Introducem tava cu tăiței și o lăsăm în cuptor pentru 25-30 de minute. La final trebuie să fie rumenit frumos deasupra, dar și dedesubt.

Spaghetele cu brânză se pot servi atât calde, cât și reci.

Altă variantă a rețetei

Mai este o variantă de a găti aceste paste cu brânză. Pentru această variantă, ai nevoie de 500  gr. spaghete, 500 gr. brânză telemea, 300 gr. smântână, 5 ouă, o linguriță unt, puțină sare.

Începem la fel prin a fierbe pastele în apă cu sare. Apoi, se dă brânza prin răzătoare și se amestecă cu smântână și ouăle bătute. Această compoziție se amestecă bine cu pastele și se pun într-o tavă unsă cu unt.

Puteți folosi o tavă de 25-30 cm. Preîncălziți cuptorul pentru 20 de minute, apoi puneți tava. Tava trebuie lasată în cuptor până se rumenește puțin deasupra.

Dacă nu vreți să folosiți cuptorul, dar vreți să vă bucurați de un gust asemănător, mai este o variant de preparare, fără coacere, cu aceleasi ingredient.

La fel, fierbeți pastele în apă cu sare. După ce au fiert, le scurgem. Apoi. Le turnăm într-un bol mare și adaăgăm untul deasupra. E de recomadat să-l rupem puțin pentru a se topi mai ușor. Adăugăm apoi brânza rasă și amestecăm tot, până ajunge la o compoziție omogenă.

Tot ce mai trebuie să facem este să așezăm spaghetele cu brânză într-o farfurie și să le savurăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *