Prima pagină » Culinar » Cele mai bune sosuri pentru friptură. Cum să pregătești adevărate delicii la tine în bucătărie

Cele mai bune sosuri pentru friptură. Cum să pregătești adevărate delicii la tine în bucătărie

16 feb. 2023, 15:28,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune sosuri pentru friptură. Delicioasele fripturi de porc, vită sau de pasăre pot fi asezonate perfect cu un sos gustos și aromat. Amestecul îmbietor de ingrediente îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă. Iată cum să pregătești adevărate delicii la tine în bucătărie.

Cele mai bune sosuri pentru friptură

Dacă vrem să facem o friptură savuroasă, fragedă și suculentă trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Pe lângă condimentele necesare pentru a pregăti friptura la cuptor sau la tigaie, putem să facem și un sos aromat care să completeze perfect savoare mâncărurilor. Pe lista sosurilor perfect pentru friptură se află sosul de mere cu ghimbir, sosul de piper verde și coniac, sosul de hrean cu smântână și lămâie și sosul de portocale.

Sosul de hrean cu smântână și lămâie este recomandat pentru o friptură de vită sau de porc. Acesta este ușor de făcut și avem nevoie de câte ingrediente pentru a obține la final un adevărat deliciu. Pentru sosul de hrean cu smântână și lămâie vom avea nevoie de 150 ml de smântână, 50 g de hrean, 20 ml de zeamă de lămâie, sare și piper după gust. Se pun ingredientele într-o tigaie la foc mic și se amestecă ușor până când sosul capătă o textură cremoasă și fină.

Acest sos aromat este ideal nu doar pentru o friptură de porc sau de vită făcută la cuptor, ci și în cazul unor chiftele marinate. Un alt sos savuros și ideal pentru o friptură de rață sau de curcan este cel de portocale. Sosul de portocale are o consistență dulceagă și se potrivește perfect cu o carne ușoară de pasăre.

Pentru sosul de portocale vom folosi 200 ml de suc de portocale, 200 ml de supă de pui, 200 g de gem de portocale și 1 lingură de amidon. Într-o oală se pune la fiert supa de pui împreună cu sucul și gemul de portocale. Se lasă la fiert apoi se adaugă amidonul și se amestecă foarte bine până când sosul se îngroașă. Friptura poate fi asezonată perfect cu un sos aromat, dar și cu o garnitură delicioasă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține adevărate delicii.

Rețeta unor preparate gustoase și aromate

Friptura făcută la cuptor sau la tigaie se servește cu un sos delicios. De exemplu, o friptură din carne de vită, pește sau de porc merge perfect cu un sos de piper verde și coniac. Pentru acesta vom avea nevoie de 2 linguri de boabe de piper verde, un vârf de cuțit de sare, o lingură de ulei, o lingură de coniac și 150 ml de smântână.

Mai întâi se prăjesc într-o tigaie boabele de piper verde, apoi se adaugă lingura de coniac. După aceea se pune smântâna și se lasă la foc mic timp de câteva minute. La final se adaugă sare după gust și se ia sosul de pe foc atunci când acesta ajunge la consistența mult dorită.

Pe lângă acest sos delicios, friptura de porc sau de vită poate fi servită și cu un sos de mere cu ghimbir. Pentru acesta vom avea nevoie de 2 mere verzi, 300 ml de apă, 20 g de ghimbir, sare și piper după gust. Mai întâi se curăță merele de coajă, se înlătură cotorul și se taie în sferturi. Se curăță după aceea ghimbirul de coajă și se taie în două bucăți. Se pun merele la fiert apoi se adaugă și ghimbirul într-o oală cu 300 ml de apă. Când au fiert suficient, se pun merele și bucățile de ghimbir în blender și se pasează până se obține consistența dorită. Se condimentează sosul apoi se servește împreună cu delicioasa friptură.

Dacă vrem să pregătim o friptură gustoasă, fragedă și suculentă, putem să facem și un sos aromat care să completeze perfect savoarea fripturii de porc, vită sau de pasăre. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un preparat delicios și pe placul tuturor celor de la masă.

Bugetul.ro
Ilie Bolojan, dator vândut la stat. Cum a reușit să scape fostul președinte interimar de afacerea care aproape că l-a adus la sapă de lemn
redactia.ro
EXCLUSIV Reacția emoționantă a fetiței Elenei Udrea atunci când a aflat că pedeapsa mamei sale i-a fost redusă. Adrian Alexandrov, detalii neștiute despre familia sa
Bugetul.ro
Moartea milionarului din Pipera a lăsat în urmă o companie care deține numeroase imobile în toată Capitala. Cine a fost Mario Felice, fondatorul Nusco
a1.ro
Chef Ștefan Popescu și chef Alexandru Sautner, primele reacții după Finala Chefi la cuțite, sezonul 15. Ce au transmis
Playtech.ro
Anunțul făcut de Cleopatra Stratan după 4 ani de căsnicie: “Așa o să ne fie!”
observatornews.ro
Guvernul pregăteşte concedieri la stat şi eliminarea sporului de antenă. Soluţiile propuse de Iancu Guda
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Bucurie mare pentru aceste zodii. Primesc datoriile de care uitaseră
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Ilie Bolojan i-a lăsat un bilețel lui Nicușor Dan pe care i-a scris o dată și cel mai mare eveniment care a marcat România
Playtech.ro
Testul simplu care îți arată dacă telefonul te ascultă. Experții în securitate cibernetică arată cum poți afla adevărul în câteva minute
Dailybusiness.ro
Marilu, acuzații grave la adresa fostului iubit: „Pot să recunosc, după atât timp, că am fost bătută de el”
RomaniaTV
MApN, anunț important, de ultimă oră, care îi vizează pe toți românii. Ce urmează să se întâmple
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
31 mai 2025
31 mai 2025