Prima pagină » Culinar » Cele mai bune sarmale moldoveneşti fierte în vin
Cele mai bune sarmale moldoveneşti fierte în vin

Cele mai bune sarmale moldoveneşti fierte în vin

08 ian. 2020, 13:14,
în Culinar

Sarmale moldoveneşti fierte în vin.

Ingrediente:

  • 2 verze murate
  • 500 g carne de porc tocată
  • 500 g carne de pui tocată
  • 50 g orez
  • 2 ouă
  • 2 cepe medii tăiate mărunt
  • 200 g pastă de tomate
  • 500 ml vin alb
  • sare, piper, după gust
  • cimbru
  • leuştean
  • mărar
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 g afumătură tăiată fâşii

Mod de preparare:

Desfaci foile de la verze, le speli şi, dacă e cazul, le laşi la desărat şi dezacrit, apoi le tai cotoarele, le aşezi pe cele bune pe un platou, iar pe celelalte le tai fideluţă. Combini ceapa cu orezul, cu carnea tocată, cu ouăle şi cu sare, piper, cimbru, mărar şi leuştean, după gust. Umpli fiecare foaie cu câte o linguriţă de amestec şi rulezi sarmalele. Separat, amesteci varza tăiată fideluţă cu uleiul, cu pasta de tomate şi cu cimbru, după gust.

Aşezi, într-o cratiţă cu fundul mai gros sau într-un vas de lut un strat de varză tăiată, unul de afumătură, sarmalele în straturi şi termini cu un strat de varză. Torni vinul şi 2-3 pahare de apă caldă, acoperi vasul şi îl dai la cuptor, aproximativ 4 ore. Din când în când mişti cratiţa ca să nu se lipească de fund şi să se afume. Completezi, din când în când, zeama scăzută cu apă caldă. Serveşti sarmalele calde cu smântână, alături de mămăligă şi de ardei iute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`