Prima pagină » Culinar » Cele mai bune rețete cu lapte de cocos. Trucuri care te vor ajuta să obții adevărate delicii culinare

Cele mai bune rețete cu lapte de cocos. Trucuri care te vor ajuta să obții adevărate delicii culinare

23 ian. 2024, 12:00,
în Culinar

Iată care sunt cele mai bune rețete cu lapte de cocos. Preparatele culinare cu lapte de cocos au o savoare deosebită, o textură aparte și sunt ideale de servit la orice masă și la orice ocazie. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții adevărate delicii culinare.

Cele mai bune rețete cu lapte de cocos

Laptele de cocos are numeroase beneficii pentru organism. Consumat cu regularitate și fără a depăși doza reomandată, laptele de cocos protejează organismul de afecțiuni cronice, susține sănătatea inimii și are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii.

Laptele de cocos poate fi folosit la prepararea terciului cu ovăz, a unor supe cremă, a unor sosuri sau deserturi delicioase. Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un adevărat deliciu, putem face o budincă de chia cu lapte de cocos.

Pentru aceasta vom avea nevoie de 50 g de semințe de chia, 270 ml de lapte de cocos, 2 lingurițe de cacao, 2 lingurițe de apă, 50 ml de sirop de arțar, 1 linguriță de unt de cocos, 1 banană, 1 praf de sare și fulgi de cocos și de ciocolată pentru decor.

Într-un blender se pun semințele de chia împreună cu laptele de cocos încălzit anterior apoi se adaugă cacao, apa și siropul de arțar. Se mixează toate ingredientele, iar când budinca este gata se pune în cupe și boluri și se dă la frigider.

Untul de cocos se pune la topit la foc mic și se adaugă banana tăiată felii. Se pune sare și sirop de arțar și se lasă la foc până când banana se caramelizează. Budinca se va decora cu sirop și cu feliile de banane caramelizate. Se presară fulgi de cocos și de ciocolată și se servește gustoasa budincă.

Cum să pregătești o băutură aromată cu lapte de cocos

Laptele de cocos poate fi folosit la prepararea unor băuturi și mâncăruri delicioase. De exemplu, putem pregăti o cafea energizantă, cremoasă și gustoasă cu lapte de cocos. Laptele de cocos va oferi cafelei o textură aparte și o aromă deosebită. Pentru savuroasa băutură vom avea nevoie de o cană cu cafea, lapte de cocos, zahăr și un pic de scorțișoară.

Se pregătește cafeaua ca de obicei, iar cât cafeaua fierbe se încălzește laptele de cocos. Când acesta ajunge la punctul de fierbere se toarnă peste cafea și se amestecă ușor. Putem pune cât lapte dorim, în funcție de gust și preferințe. Pentru decor putem pune un pic de pudră de scorțișoară și zahăr. Cafeaua cu lapte de cocos va fi cremoasă, aromată și energizantă. În cafea putem pune și ulei de cocos.

Cafeaua cu ulei de cocos și scorțișoară nu este doar delicioasă, ci previne sau tratează câteva afecțiuni și probleme de sănătate. Uleiul de cocos este bogat în vitamina K și susține sănătatea oaselor. De asemenea, uleiul de cocos stimulează metabolismul, ajută digestia și menține sănătatea inimii. Mai mult, uleiul de cocos pus în cafea ajută glanda tiroidă și contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge. La rândul ei, scorțișoara îmbunătățește digestia, susține sănătatea sistemului nervos, ajută în curele de slăbire și are rol antiinflamator.

Laptele de cocos are o textură cremoasă, fină și o savoare aparte, fiind ideal de folosit la prepararea unor delicii culinre. Rețetele sunt simple și la îndemâna oricui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *