Prima pagină » Culinar » Cele mai bune pulpe de pui la cuptor cu parmezan. Crocante la suprafață, suculente în interior!
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor cu parmezan. Crocante la suprafață, suculente în interior!

Cele mai bune pulpe de pui la cuptor cu parmezan. Crocante la suprafață, suculente în interior!

18 sept. 2023, 11:55,
BZI.ro, în Culinar

Aceste pulpe la cuptor cu parmezan și cartofi se prepară în 5 minute. Parmezanul oferă puiului o crustă aromată, marinada din iaurt îl face suculent, cartofii se topesc în gură, iar sosul rămas pe fundul vasului este dressingul perfect pentru înmuiat pâinea. Cele mai bune pulpe de pui la cuptor se pot servi alături de feta, legume la grătar, pâine proaspătă sau salată verde. Iaurtul înmoaie carnea, iar rezultatul este incredibil de delicios. Această rețetă de pui cu parmezan și cartofii durează doar 5 minute pentru a fi preparată.

Instrucțiuni de preparare pentru cele mai bune pulpe de pui la cuptor

Aveți nevoie de 4 cartofi albi medii, curățați de coaja și tăiați cubulețe, 10 pulpe de pui, ¼ cană ulei de măsline, 1,5-2 lingurițe de sare (după gust), ½ linguriță piper, 1 linguriță boia, ½ lingură pudră de usturoi, ½ lingură oregano uscat (după gust), ½ cană iaurt simplu, parmezan ras fin (după gust), cimbru lamâios pentru ornat (opțional).

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Spălați și curățați cartofii. Tăiați fiecare cartof în jumătate, puneți fiecare jumătate cu partea plată în jos, și tăiați în cubulețe egale sau sferturi mai mici. Adăugați cartofii în vasul de copt împreună cu puiul. Adăugați uleiul de măsline, condimentele, iaurtul și masați foarte bine. Aranjați bine puiul și cartofii în vasul de copt. Cartofii trebuie puși primii pe fundul tavei, iar deasupra copănelele sau pulpele de pui, astfel încât să devină crocante, iar zeama de la pui să aromatizeze cartofii. Stropiți totul cu ulei de măsline, iar apoi pudrați carnea de pui și cartofii cu parmezan ras fin. Acoperiți cu folie (sau cu un capac) și coaceți timp de 45 de minute cu tava acoperită și 40 de minute descoperită. Timpul de coacere depinde de cuptor, așa că este indicat să stați cu ochii pe el. Ne putem da seama când este gata atunci când a devenit rumen, cu o crustă aurie și are o temperatură internă de 80 grade Celsius. După ce scoateți tava din cuptor, se lasă la răcit timp de 10-15 minute, iar apoi se poate savura.

Puteți ajusta măsurile după bunul plac

Simțiți-vă liber să folosiți pulpe de pui, copănele sau piept pentru această rețetă. O puteți prepara chiar și cu un pui întreg, dacă doriți. Dacă veți folosi doar piept de pui, va trebui să coaceți puiul pentru mult mai puțin timp, și atunci cartofii s-ar putea să nu fie gata în același timp. În acest caz este recomandat să gătiți pieptul și cartofii separat, deoarece carnea albă se usucă dacă este ținută prea mult la cuptor.

Dacă dorești, poți lasă puiul la marinat pentru câteva ore înainte de a-l coace. Este la fel de bun indiferent, așa că nu vă bateți capul prea mult în legătură cu acest aspect. Puteți da frâu liber creativității în ceea ce privește potrivirea condimentelor, important este să fiți atenți doar la cantitatea de sare. Dacă aveți nevoie de un înlocuitor pentru iaurt, smântâna, iaurtul sau chefirul merg de minune și ele. Pentru a ușura procesul de curățare a tăvii, puteți să tapetați vasul cu hârtie de copt sau să ungeți ușor fundul acestuia cu ulei de măsline sau ulei de avocado înainte de a adăuga ingredientele pentru cele mai bune pulpe de pui la cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *