Prima pagină » Culinar » Cele mai bune prăjituri de Paști. Rețete inedite și trucuri simple pentru un desert irezistibil

Cele mai bune prăjituri de Paști. Rețete inedite și trucuri simple pentru un desert irezistibil

12 apr. 2022, 13:55,
BZI.ro, în Culinar

Când vine vorba de desert, gospodinele pregătesc cele mai bune prăjituri de Paști. Cu blat pufos sau umplute cu cremă de ciocolată și fructe, delicioasele prăjituri de casă sunt pe placul multora dintre noi. Pe lângă tradiționalul cozonac, de la mesele pascale nu trebuie să lipsească niște prăjituri gustoase și aromate. Iată câteva rețete inedite și trucuri simple pentru un desert irezistibil.

Prăjituri de Paști savuroase și rafinate

Pentru masa de Paști gospodinele pregătesc prăjituri savuroase și rafinate. Rețetele de prăjituri sunt diverse și pe placul tuturor. Pentru iubitorii de ciocolată ideale sunt prăjiturile cu cremă fină și blat bufos, iar pentru cei care adoră deserturile tradiționale, perfecte sunt cornulețele de casă cu untură și borș sau niște fursecuri fragede făcute ca pe vremea bunicii.

De la masă nu trebuie să lipsească un chec cu nutella, adorat de cei mici pentru aroma deosebită și blatul pufos. Pentru cei mai pretențioși putem pregăti delicioasa prăjitură Rumba, un desert rafinat și cu un aspect deosebit.

Prăjturile pentru masa de Paști pot fi pregătite în funcție de preferințele invitaților, iar dacă ținem cont de câteva trucuri și rețete inedite, cu siguranță îi vom cuceri pe musafiri cu un desert irezistibil.

De la cele mai simple rețete de prăjituri de casă până la rafinata prăjitură Imperială, opțiunile sunt diverse și pe placul tuturor. Pentru a pregăti prăjituri de casă gustoase și aromate, avem nevoie de ingrediente de calitate, de răbdare și de un plus de imaginație, iar la final vom avea partea de aprecierea tuturor celor de la masă.

Rețeta unui desert de casă perfect pentru mesele festive

De la masa de Paști nu trebuie să lipsească tradiționalul cozonac pufos, dar nici gustoasa pască. Pe lângă bucatele tradiționale, nelipsite sunt și delicioasele prăjituri. Printre preferințele multora dintre noi se află nucile umplute cu cremă de ciocolată.

Pentru pregătirea acestora vom avea nevoie de 4 ouă, 200 g de zahăr, 200 g de unt, 800 g de făină de calitate, un pliculeț de amoniac,  2 lingurițe de esență de vanilie și sare. Cu aceste ingrediente vom pregăti aluatul pentru nuci. Pentru cremă vom folosi 300 g de unt, cacao, 150 g de ciocolată, 8 linguri de lapte, 8 linguri de zahăr pudră, esență de rom, 2 gălbenușuri și 5 linguri de nucă măcinată.

Mai întâi se pregătește aluatul pentru nucile umplute cu ciocolată. Se mixează ouăle împreună cu praful de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până când acesta se topește și se obține o compoziție omogenă și spumoasă. Ulterior se adaugă untul, amoniacul stins cu puțină zeamă de lămâie, apoi se pune și esența de vanilie.

După ce compoziția s-a omogenizat, se adaugă treptat făina și se începe frământarea aluatului până când acesta devine elastic și ușor de modelat. Din aluat se formează bile și se pun în forma de nuci bine încinsă, apoi se coc la foc mic. După ce nucile sunt gata, se lasă să se răcească.

Între timp, se pregătește crema cu care vor fi umplute nucile. Se mixează untul împreună cu zahărul pudră. Ulterior se adaugă ciocolata topită și gălbenușurile apoi se mixează până când obținem o compoziție omogenă. La final se pune esența de rom pentru un plus de savoare, puțină cacao, 8 linguri de lapte și nuca măcinată, apoi se amestecă bine. Crema se dă puțin la rece, apoi cu ajutorul unei lingurițe umplem nucile cu crema de ciocolată și le lipim două câte două. La final, nucile umplute pot fi pudrate ușor cu zahăr vanilat.

Cu siguranță acest desert îi va cuceri pe cei de la masă, fiind gustos și ușor de făcut. De asemenea, prăjiturile cu cremă sau cu fructe sunt printre preferințe. În funcție de invitați și de dorințe, putem pregăti acasă cele mai bune prăjituri pentru mesele pascale.

De la masa de Paști, pe lângă bucatele tradiționale, nu trebuie să lipsească prăjiturile de casă gustoase și aromate. Rețetele de desert sunt diverse și spectaculoase, iar dacă vom ține cont de câteva trucuri, îi vom cuceri pe invitați cu un desert rafinat.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *