Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Cele mai bune plante pentru regenerarea ficatului. Pelinul este excelent
Cele mai bune plante pentru regenerarea ficatului. Pelinul este excelent

Cele mai bune plante pentru regenerarea ficatului. Pelinul este excelent

07 mai 2021, 16:59,
în WoW!

„Filtrul” organismului este, fără îndoială, ficatul. Acesta participă la procesele metabolice, lupta împotriva infecţiilor, produce fierea şi detoxifiaza corpul. Este, de fapt, o glandă aneza a tubului digestiv. Cu toate acestea, şi el are nevoie de ajutor din când în când. Uite ce plante sunt bun pentru regenerarea ficatului.

Puţină lume ştie că, de fapt, ficatul produce bila, cunoscută drept fiere. Mai mult, o direcţionează în vezica biliară folosind canalele hepatice. Când e nevoie, de acolo ajunge în duoden şi stimulează digestia grăsimilor alimentare. Având un rol aşa de important, clar că trebuie să avem grijă sporită de ficat. Uite ce plante sunt benefice pentru regenerarea ficatului.

Ficat sănătos – Remedii naturiste

În momentul în care apar simptome hepatice, trebuie să mergi la medicul specialist. Dacă începi din timp, foarte posibil să nu ai nevoie de cine ştie ce tratament. Mai mult, posibil să apelezi direct la remedii naturiste. Din această categorie fac parte următoarele plante.

Rostopasca

Denumirea ştiinţifică este Chellidonium majus. Se foloseşte foarte des pentru prepararea medicamentelor anti afecţiuni hepatice. Are proprietăţi de generare a celulei hepatice, dar şi proprietăţi antivirale şi drenoare. E foarte cunoscută în fitoterapie.

Anghinarea

Denumirea ştiinţifică este de Cynara scolymus. Are puterea de a stimula ficatul pentru a-şi recăpăta structura normală. Aşadar, este un excelent tonica hepatic. Anghinarea e folosită în tratamentul mai ales al persoanelor cu ciroza în faza avansată.

Aloe vera

Are efecte: hepatoprotectoare, antitumorale, antioxidante, imunostimulente şi antidiabetice.

Păpădia

E recomandată pentru consum sub formă de salată ori de sirop. Ea curata efectiv ficatul. Poţi să faci o infuzie din 250 ml de apă şi 2 linguriţe de plantă uscată. În momentul în care apa începe să clocotească, lasa plantă la infuzat timp de 10 minute. Strecoară apoi şi bea de 2-3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

Armurariul

Denumirea ştiinţifică este Sylibum marianum. Conţine silimarină, o substanţă care protejeza ficatul, ajuta la eliminarea substanţelor toxice şi împiedica depunerea grăsimilor. Substanţele toxice provin, mai ales, din alimentaţia nesănătoasă, tutun şi alcool. Silimarina reduce inclusiv nivelul trigliceridelor.

Pelinul

Denumirea ştiinţifică este Artemisia absinthium L. Are următoarele proprietăţi:
– diuretice;
– laxative;
– dezinfectante;
– antiinflamatoare;
– cicatrizante (atât pentru uz intern, cât şi pentru uz extern);
– vermifuge.

E o plantă foarte cunoscută la noi în ţară şi folosită de zeci de ani, datorită efectelor pe care le are. În practică se folosesc vârfurile înflorite, care se culeg în perioada iulie – septembrie. Atunci planta are gust foarte amar şi un miros puternic.
De ce e recomandat pelinul pentru ficat? Întrucât îl regenerează şi îl curăţă. De altfel, reda şi vigoarea organismului. Mai mult, are efect împotriva balonării, tratează hemoroizii şi funcţionează şi drept pansament gastric.

Uite cum se consumă pelinul:

  • cura de infuzie timp de 21 de zile, pentru dischinezie biliară şi afecţiuni hepatice;
  • ceai din frunze pelin pentru boli de stomac, având rol de pansament gastric;
  • sirop de pelin pentru cicatrizarea leziunilor ulceroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *