Prima pagină » Sanatate » Cele mai bune picături de nas naturale! De ce spray-urile nazale pot provoca dependență?

Cele mai bune picături de nas naturale! De ce spray-urile nazale pot provoca dependență?

23 iun. 2022, 12:39,
în Sanatate

Cele mai bune picături de nas sunt cele naturale. Acestea se prepară rapid în casă, din doar câteva ingrediente. Pentru a scăpa de congestia nazală se mai recomandă și băile calde, băuturile fierbinți și utilizarea unui umidificator.

Din cauza faptului că spray-urile nazale pot produce dependență, nu este indicat să le folosiți mai mult de trei zile. În cazul în care observați că nu dau rezultate, va trebui să luați legătura cu medicul specialist.

Cele mai bune picături de nas naturale

Cele mai multe picături de nas din comerț pot produce dependență. De aceea este indicat să apelați la remediile naturale, realizate în casă. Unul dintre acestea sunt inhalațiile cu mentă. Soluția se obține din șapte picături de ulei de mentă cu doi litri de apă fiartă. Va trebui să stați timp de un sfert de oră cu un prosop pe cap, deasupra vasului, în timp ce inhalați vaporii. Aceasta vă va ajuta să curățați căile nazale și să eliminați secrețiile abundente. Menta este perfectă pentru combaterea răcelilor, gripelor, tusei și a sinuzitei. Planta are un efect pozitiv asupra gâtului, gurii și membranelor mucoasei din interiorul nasului. 

O altă soluție pe care o puteți prepara sunt picăturile cu sare de mare. Se prepară dintr-o cană de apă fiartă răcită, o linguriță de sare de mare și un vârf de bicarbonat de sodiu. În fiecare nară se vor pune câte două picături, zilnic. De asemenea, lămâia este benefică pentru a desfunda nasul, fiind bogată în vitamina C și antioxidanți. Se va stoarce puțin suc de la fruct, apoi se va dilua într-o cantitate mică de apă. Soluția va fi aplicată în fiecare nară, câte 2-3 picături. Ceaiul de cimbru este un alt leac indicat în ameliorarea simptomelor sinuzitei și a bronșitei. Se va consuma câte trei cești pe zi, între mese. Uleiul acestei plante se poate dilua în miere sau ulei de măsline, ce se pot administra de 2-3 ori pe zi, timp de o săptămână. Totodată, spray-ul bazat pe propolis face minuni în ceea ce privește desfundarea nasului. Se pot face câte două pulverizări de trei ori pe zi.

De ce picăturile de nas dau dependență?

Cercetările au arătat faptul că dacă o persoană utilizează picăturile nazale din comerț pentru o perioadă lungă de timp, va dezvolta o toleranță la ele. Acest lucru înseamnă că pentru a obține efectul dorit a medicamentelor, atât doza administrată, cât și frecvența va trebui crescută în timp. Din cauza faptului că picăturile decongestionante reduc volumul vaselor sangvine, atunci când efectul dispare, acestea se inflamează din nou și astfel apare congestia de rebound. În cazul în care pacientul va continua să administreze picăturile, inflamația poate deveni mai severă, ceea ce va duce la o inflamare permanentă a țesuturilor. 

De asemenea, specialiștii recomandă folosirea medicamentelor de maxim două ori pe zi, timp de trei zile. Mai mult de atât, veți recunoaște congestia de rebound după faptul că în urma utilizării picăturilor, veți simți că produsul nu și-a făcut efectul sau congestia va apărea la câteva minute înapoi. Pentru a scăpa de dependența creată, se recomandă dușurile calde, compresele călduțe sau utilizarea unui umidificator. 

Cele mai bune picături de nas pentru congestia nazală sunt cele naturale. Acestea nu produc dependență și vă pot ajuta desfundarea nasului într-un timp cât mai rapid. Dacă vă confruntați cu nasul înfundat puteți apela și la leacurile bătrânești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024