Victor Ponta vorbește despre ce măsuri a luat în perioada când era prim-ministru. Candidatul independent la alegerile prezidențiale vorbește despre majorări de salarii, pensii și alocații, dar și despre reducerea TVA-ului.
Victor Ponta a fost prim-ministru în 2014 când a făcut numeroase reforme bugetare. Datale oficiale arată o creștere economică constantă în acea perioadă.
Cele mai bune măsuri luate de Victor Ponta când era prim-ministru
Victor Ponta, în replică la criticile celor care spun că nu ar fi realizat nimic în perioada în care a condus Guvernul, a răspuns ferm, susținând că în mandatul său s-au făcut multe lucruri concrete și importante pentru români, chiar dacă unii aleg să ignore aceste fapte. El a ținut să reamintească o parte dintre măsurile luate în acei ani, în special în domeniile sociale și economice.
Ponta a amintit că salariile, care fuseseră diminuate anterior, nu doar că au fost restituite, dar au fost și majorate. De asemenea, alocațiile pentru copii au fost dublate, iar pensiile, tăiate în timpul mandatului lui Traian Băsescu, au fost nu doar readuse la valoarea inițială, ci și crescute. În plan fiscal, fostul premier a evidențiat reducerea TVA-ului – de la 24% la 20%, respectiv la 9% pentru produse alimentare și servicii turistice – și scăderea impozitului pe dividende de la 16% la 5%. Totodată, a menționat diminuarea contribuțiilor sociale cu cinci puncte procentuale, pe care o consideră un pas major în sprijinul mediului economic.
Salariile le-am dat înapoi și le-am dublat. Alocațiile, pentru copii, dublate. Pensiile tăiate de Băsescu, date înapoi și dublate. TVA-ul de la 24%la 20% și 9% la produsele alimentare și turism. Impozitul pe dividente de la 16% la 5%, a fost bine. Contribuțiile la Asigurări Sociale, 5 puncte procentuale mai jos, foarte bine!
Fondurile Europene: 30 de miliarde de euro pentru România
În ceea ce privește sprijinul pentru populație, a menționat programele „Prima Casă” și „Prima Mașină”, dar și măsurile legislative destinate militarilor și polițiștilor, concretizate prin Legea 233. Pe plan european, Ponta a subliniat că în mandatul său au fost deblocate toate fondurile europene, ceea ce a permis atragerea a 30 de miliarde de euro în economie. A mai amintit că industria IT a beneficiat de scutiri de taxe menținute pe durata guvernării sale, iar agricultura a fost susținută prin subvenții care au permis producerea unei cantități mari de alimente, sănătoase și peste nivelul consumului intern.
Programele Prima Casă și Prima Mașină. Drepturile pentru militari și polițiști prin legea 233. Fondurile europene, toate deblocate, 30 miliarde de euro intrate în România. Am ținut scutirile de taxe pentru industria IT și am dat toate facilitățile necesare. Subvențiile pentru agricultură și industria agroalimentară care producea mai multă mâncare decât consumam, și sănătoasă. Asta așa, în două vorbe ce am făcut, dar ca președinte voi lucra cu un nou Guvern de oameni patrioți și competenți care țin cu România și pun România pe primul loc și vor să facă din nou toate aceste lucruri bune.
Toate aceste realizări, spune el, sunt doar o parte din ceea ce s-a făcut, însă promite că, dacă va fi ales președinte, va colabora cu un guvern format din oameni profesioniști, patrioți, care să pună din nou România pe primul loc și să continue direcția pe care el a propus-o: una orientată către rezultate concrete și bunăstarea cetățenilor.
Da, intradevar, dar mai este si faptul ca a evitat inundarea Belgradului si a inundat satele rommanesti. Chiar a si spus ca daca Belgradul va fi din nou in pericol de inundatie, va inunda din nou satele romanesti, fara sa stie presa!
Puie Monta!
MITOMANUL de Ponta, dacă ajunge președinte, nu va avea competențe pe subiectul menționat. Nu va avea putere de decizie pe zona guvernamentală ca să poată mări pensiile, salariile, alocațiile!
Bate câmpii cu grație și minte cu nesăbuință!