Prima pagină » Culinar » Cele mai bune mâncăruri fără carne. Rețete inedite, sănătoase și gustoase

Cele mai bune mâncăruri fără carne. Rețete inedite, sănătoase și gustoase

14 sept. 2023, 10:26,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cun pot pregăti acasă cele mai bune mâncăruri fără carne. Pentru iubitorii de preparate ușoare, sățioase și echilibrate, idale sunt mâncărurile cu legume, verdețuri proaspete și brânzeturi. Iată câteva rețete inedite, sănătoase și gustoase.

Cele mai bune mâncăruri fără carne

Cei care vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos pot opta pentru delicioasele mâncăruri fără carne. Acestea sunt ușor de pregătit, au o savoare aparte, sunt bogate în vitamine și sănătoase pentru organism.

Rețetele de mâncăruri fără carne sunt diverse, guustoase și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia dintre noi. Deliciile făcute cu legume, cu brânzeturi și verdețuri aromate sunt o sursă de energie și vitamine necesare organismului.

Pe lista bunătățurilor fără carne se află tocana de legume cu orez, piureul de cartofi, rulourile de vinete la cuptor cu sos de roșii, salata de cartofi, ciorba de fasole verde, chifteluțele cu cartofi și dovleac, mâncărica de cartofi, sarmalele cu ciuperci și multe altele.

Cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un preparat gustos și sănătos

Pe lista deliciilor fără carne se afle gustoasele chiftele de cartofi cu porumb. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar rezultatul va fi peste așteptări. Chiftelele cu cartofi și porumb au o savoare aparte, sunt sănătoase și incredibil de gustoase. Pentru acest preparat culinar vom avea nevoie de 300 g de cartofi, 200 g de porumb dulce la conservă, 2 linguri de sos, sucul și coaja de la o lămâie, coriandru, 1 ardei iute, 2 linguri de făină, 1 ou și puțin ulei.

Mai întâi se curăță cartofii, se spală apoi se dau prin răzătoare și se pun într-un castron mare. Se adaugă după aceea porumbul dulce, sosul, ardeiul iute, coriandrul, făina și jumătate din oul bătut. Se amestecă totul foarte bine.

Se pregătește o tigaie cu ulei încins apoi se formeaă chiftelele și se pun la prăjit în uleiul încins. Se întorc pe amblele părți pentru a se rumeni apoi se scot pe o farfurie. Delicioasele chiftele de cartofi cu porumb se servesc cu un sos de roșii aromat sau cu un sos de usturoi și câteva felii de pâine de casă gustoasă și pufoasă. Rețetele de mâncăruri fără carne sunt gustoase, sănătoase și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Preparatele cu legume, verdețuri și brânzeturi sunt recomandate și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil alimentaar echilibrat.

Pe lângă gustoasele chifteele cu cartofi și porumb putem face pentru cei dragi și o porție de ardei umpluți cu dovlecei. Vom avea nevoie de 2 ardei grași, 1 dovlecel mare, 500 g de risotto, busuioc proaspăt și 40 g de parmezan. Se spală ardeii și se taie capaacul apoi se scot semințele. După aceea se pregătește umplutura de ardei. Se curăță dovlecelul și se taie cubulețe sau se dă prin răzătoare apoi se călește ușor într-o tigaie cu puțin ulei încins. În umplutura de dovlecei se adaugă risotto și frunzele de busuioc tocate.

Se vor umple ardeii cu dovlecei apoi se așază în oală și se presară pestee ardei parmezan ras. Se bagă ardeii la cuptor, iar când sunt gata se scot și se servesc cu pâine de casă și sos de usturoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *