Prima pagină » Culinar » Cele mai bune gogoși. Trucuri simple pentru a obține niște gogoși pufoase și aromate

Cele mai bune gogoși. Trucuri simple pentru a obține niște gogoși pufoase și aromate

15 iun. 2023, 13:35,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă cele mai bune gogoși, trebuie să avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii. Pentru acest desert de casă avem nevoie de câteva ingrediente, de niște arome inedite și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri simple pentru a obține niște gogoși pufoase și aromate.

Cele mai bune gogoși

Atunci când vrem să ne răsfățăm cu un deliciu de casă făcut în câteva minute, ideale sunt cele mai bune gogoși. Gogoșile pot fi făcute simple sau umplute cu ciocolată, cu dulceață, după preferințe. Pentru a obține niște gogoși aromate, fragede și pufoase, trebuie să ținem cont de câteva trucuri și să pregătim aluatul perfect.

Pentru a oferi aluatului un plus de savoare îl putem frământa cu iaurt și cu puțin lapte. Astfel, gogoșile vor fi extrem de gustoase și incredibil de pufoase. Pe lângă acest desert de casă pe placul oricui, putem pregăti pentru cei dragi și niște clătite delicioase. Acestea pot fi umplute cu dulceață, cu ciocolată sau cu brânză. Mai mult, clătitele pot fi transformate dintr-un desert savuros într-un aperitiv inedit. Clătitele aperitiv cu șuncă, cașcaval și legume sunt alegerea perfectă la mesele festive alături de alte bucate alese.

Gogoșile sunt ideale ca desert la mesele de sărbătoare, dar la fel de bine pot fi făcute la orice ocazie pentru a ne bucura de savoarea unui preparat ca în vremea copilăriei. Secretul constă în pregătirea unui aluat fraged și aerat. Gogoșile pot fi făcute simple sau cu ciocolată și dulceață, după preferințe.

Rețeta bunicii pentru un preparat savuros

Pentru a obține cele mai bune gogoși de casă vom avea nevoie de 500 g de făină, 120 g de unt, 40 g de drojdie proaspătă, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță de rom, 1 vârf de linguriță de sare, coajă rasă de lămâie, 5 gălbenușuri, 350 ml de lapte și zahăr pudră vanilat.

Mai întâi se pregătește aluatul fraged pentru gogoși. Drojdia se dizolvă în lapte călduț, apoi se adaugă treptat zahărul. După aceea într-un vas îmare se amestecă foarte bine gălbenușurile împreună cu sarea, după care se adaugă romul și laptele rămas. În vasul cu făină se pune untul topit, apoi coaja rasă de lămâie, laptele amestecat cu gălbenușurile și drojdia înmuiată cu lapte și zahăr. Se amestecă foarte bine și se începe frământarea aluatului. Acesta se lasă la dospit timp de o oră.

După ce aluatul a crescut suficient, se împarte în două și se întinde foarte bine. Cu o cană sau cu un pahar se decupează gogoșile și se așază pe un platou. Într-o tigaie cu ulei încins se prăjesc gogoșile și se scot pe prosoape de bucătărie pentru a se scurge uleiul. La final, delicioasele gogoși se pudrează cu zahăr vanilat.

Gogoșile de casă sunt gustose, fragede și aromate, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii vom obține un desert irezistibil. Gogoșile sunt ideale la mesele de sărbătoare, dar pot fi făcute ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat ca în vremea copilăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *