Prima pagină » Culinar » Cele mai bune gogoși cu lapte. Pufoase, gustoase și ușor de făcut

Cele mai bune gogoși cu lapte. Pufoase, gustoase și ușor de făcut

04 ian. 2024, 09:57,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune gogoși cu lapte. Acestea sunt savuroase, au o textură fină și pot fi servite la orice masă și la orice ocazie. Gogoșile făcute cu un aluat fraged frământat cu lapte sunt pe placul multora dintre noi. Pufoase, gustoase și ușor de făcut, gogoșile cu lapte vor aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

Cele mai bune gogoși cu lapte

Gogoșile frământate cu lapte sunt delicioase, pufoase și au o aromă deosebită. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Gogoșile pot fi făcute rotunde cu paharul sau cu lingura și prăjite în ulei încins cu un pic de unt topit.

Gogoșile pot fi servite la orice masă alături de alte delicii. Gogoșile pot fi făcute simple, dar și cu dulceață sau cu ciocolată. Rețetele sunt diverse, rafinate și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pe lângă gogoși, putem pregăti pentru cei dragi și un chec pufos cu mere și scorțișoară. Acesta este rafinat, gustos și merge de minune la mesele festive alături de alte deserturi delicioase. Checul se poate face cu fructe, cu semințe sau cu lapte și cacao, în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi.

La fel de bine putem să îi cucerim pe cei de la masă cu o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta este pufoasă, aromată și va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative. Gogoșile cu lapte sunt savuroase și ușor de făcut. Gogoșile merg servite cu iaurt sau simple, chiar și dimineața la micul dejun, alături de o cafea aromată.

Rețeta bunicii pentru cele mai bune gogoși de casă

Dacă vrem să facem rapid niște gogoși cu lapte vom avea nevoie de 500 g de făină, 2 ouă, 25 g de unt, 50 g de zahăr, 250 ml de lapte, 25 g de drojdie proaspătă, coajă rasă de la o lămâie, 1 praf de sare, esență de vanilie, zahăr pudră și ulei pentru prăjit.

Drojdia proaspătă se freacă cu 2 lingurițe de zahăr, 2 linguri de lapte și 1 lingură de făină apoi se lasă la dospit timp de 10 minute. Zahărul și sarea se dizolvă în lapte cald apoi se adaugă esența și coaja rasă de lămâie.

Într-un vas mare se pune făina, iar în mijloc se face o gaură. Se adaugă ouăle, drojdia lăsată la dospit apoi laptele. Se pune și untul și se amestecă toate ingredientele apoi se începe frământarea aluatului.

Se lasă aluatul la dospit apoi se întinde și se decupează cu un pahar gogoșile apoi se vor prăji într-o tigaie cu ulei încins. Când sunt gata se pudrează cu zahăr vanilat apoi se servesc calde. Cu siguranță aroma acestora le va aminti celor dragi de vremea copilăriei.

Gogoșile cu lapte sunt delicioase, aromate și ideale de servit la orice ocazie. Rețeta bunicii este perfectă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri culinare, la final vom obține cele mai bune gogoși de casă. Gogoșile pot fi făcute simple sau glasate în ciocolată.  Rețetele sunt rapide, la îndemâna oricui și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024