Prima pagină » Culinar » Cele mai bune garnituri pentru șnițele. Cum să oferi șnițelelor pufoase mai multă savoare

Cele mai bune garnituri pentru șnițele. Cum să oferi șnițelelor pufoase mai multă savoare

19 sept. 2023, 09:31,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle care sunt cele mai bune garnituri pentru șnițele. Șnițelele din carne de pui sau de porc se dau prin ou și făină pentru a fi crocante la exterior și suculente la interior. Acestea sunt ideale de servit la orice masă, iar dacă pregătim și o garnitură aromată, îi vom cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă. Iată cum să oferi șnițelelor pufoase mai multă energie.

Cele mai bune garnituri pentru șnițele

Delicioasele șnițele de pui sau de porc sunt pe placul multorra dintre noi Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de secretele din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Pentru a obține niște șnițele pufoase și gustoase trebuie să pregătim mai întâi carnea. Aceasta se taie în felii de grosime potrivită și se bat cu ciocanul special de șnițele pentru  se frăgezi carnea de porc sau de pui.

Șnițelele se dau prin ou și făină pentru a avea o crustă delicioasă și un aspect deosebit. Pentru acest preparat culinar putem pregăti și niște garnituri pentru șnițele. Pe placul multora dintre noi sunt garnituri precum o salată de varză,  niște legume aromate făcute la cuptor, un piure cremos, o porție de cartofi la cuptor cu usturoi și pătrunjel proaspăt sau o salată de morcovi cu iaurt și usturoi.

Rețeta unor garnituri aromate și gustoase

Una dintre garniturile care merg de minune cu niște șnițele fragede și pufoase este salata de varză. Pentru aceasta vom avea nevoie de o varză mare, 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper, cimbru și mărar. Varza se taie în două apoi se toacă mărunt și se călește într-o cratiță cu puțin ulei încins și cu o cană de apă. Se condimentează varza cu sare, piper, cimbru și mărar, după gust. Se mai lasă la călit până capătă o textură moale apoi se servește cu câteva șnițele gustoase.

O altă garnitură perfectă este una cu cartofi la cuptor cu usturoi și pătrunjel. Se taie cartofii cubulețe apoi se amestecă cu sare, piper, unt și usturoi. Se răstoarnă cartofii într-o tavă și se pun la cuptor. Se lasă până când aceștia se rumenesc ușor apoi se scot și se pun câteva frunze de pătrunjel proaspăt deasupra. Garnitura cu cartofi merge de minune cu șnițelele savuroase.

La fel de bine putem face o salată colorată și aromată cu morcovi, iaurt și usturoi. Morcovii se spală, se curăță apoi se dau prin răzătoare și se pun într-o cratiță unsă cu ulei de măsline apoi se călesc ușor. Se potrivește gustul cu sare, piper și usturoi. După ce morcovul s-a răcit se amestecă cu iaurt și se pune mărar proaspăt deasupra. Se servește această salată colorată cu câteva șnițele pufoase.

Putem pregăti și niște legume la cuptor ce se servesc cu șnițelele pufoase. Garniturile pentru șnițele sunt aromate, gustoase și ușor de pregătit. Acestea se fac cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, la final vom obține preparate savuroase, sănătoase și sățioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *