Dacă sunteți în căutarea unor garnituri pentru friptura de pui, salata caprese și cartofii wedges sunt ideali. Cele două rețete sunt foarte simple de pregătit și sunt gata în doar 30 de minute. Mai mult de atât, sunt foarte delicioase și nu veți da greș cu ele.
La friptura de pui se mai poate opta pentru o marinată de gogoșari. Aceasta se poate prepara pentru iarnă, dar se poate găti și în timpul sezonului cald pentru a vă delecta cu ceva gustos.
Garnituri pentru friptură – Salată delicioasă și aromată, caprese
Dacă vă doriți o garnitură ușoară pentru friptura de pui la cuptor, salata caprese este alegerea ideală. Aceasta se prepară într-un timp scurt, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Pentru gătirea acesteia aveți nevoie de 400 grame de roșii cherry, 2-3 linguri de oțet balsamic, 400 grame de mozzarela, ulei de măsline și crutoane. De asemenea, pentru ca salata să fie cât mai aromată și gustoasă o veți condimenta cu cimbru uscat, sare, oregano, piper alb măcinat și busuioc verde și uscat. Mai întâi veți curăța și spăla roșiile, apoi le veți tăia feliuțe sau sub formă de rondele subțiri.
Acestea se vor stropi cu puțin oțet balsamic, apoi se vor condimenta cu sare și piper. Se lasă pentru câteva minute la macerat, iar între timp se spală cimbrul și busuiocul. Crenguțele verzi se usucă cu un prosop de hârtie, apoi se amestecă cu sare și cimbru uscat. Amestecul se adaugă peste roșii. Mozzarela se scurge de zer, apoi se taie sub formă de cubulețe sau rondele. Acestea se pun pe un platou și se ornează cu legumele și sosul. Dacă preferați se stropesc din nou cu ulei de măsline și se presară cimbru și busuioc. Salata poate fi servită cu crutoane aromate sau foccacia crocantă, alături de o friptură de pui la cuptor.
Cartofi wedges, perfecți pentru friptura de pui
Printre garniturile pentru friptura de pui la cuptor se numără și cartofii wedges. Aceștia se prepară la fel de repede ca și salata caprese. Pentru gătirea lor veți avea nevoie de 3 linguri de ulei, o lingură boia de ardei dulce sau picantă, 5 cartofi, o lingură de usturoi pudră, sare și piper după gust. Rețeta este ideală alături de carnea de pui, dar se poate servi și simplă, cartofii fiind destul de sățioși. Dacă vă plac preparatele crocante la exterior și suculente la interior, aceștia sunt perfecți. Fiind îndrăgiți de toată lumea, nu aveți cum să dați greș cu ei.
Cartofii se vor curăță și se vor spăla, apoi se vor tăia în felii potrivite. Legumele se pun într-un bol, apoi vor fi stropite cu ulei și se amestecă. Ulterior, se condimentează cu piper, usturoi pudră și boia. După ce aceștia vor fi acoperiți de condimente, se vor pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Este indicat să nu îi puneți unul peste celălalt. Pentru o aromă aparte se poate adăugă rozmarin și oregano. Se vor lăsa în cuptorul preîncălzit pentru 30 minute, apoi se vor întoarce pe partea cealaltă. La final, după ce îi scoateți, puteți opta pentru parmezan ras deasupra.
Cele mai bune garnituri pentru friptura de pui pentru care puteți opta sunt cartofii wedges și o salată caprese. Acestea merg perfect cu puiul suculent și fraged de la cuptor.