Cele mai bune găluște cu prune la tavă. Desertul din vremea copilăriei

02 feb. 2024, 11:50,
BZI.ro, în Culinar

Iată rețeta cu care poți pregăti la tine acasă cele mai bune găluște cu prune la tavă. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Găluștele cu prune merg servite la orice masă și la orice ocazie. Iată cum poți pregăti acasă desertul din vremea copilăriei.

Cele mai bune găluște cu prune la tavă

Când vine vorba de deliciile făcute după rețeta tradițională, gospodinele se întrec în tot felul de secrete culinare. Pentru cei care adoră preparatele culinare făcute ca în vremea de odinioară, putem face niște găluște cu prune la tavă.

Acestea vor aminti celor dragi de copilărie și de rețetele bunicii. Găluștele cu prune sunt ideale de servit la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un desert perfect.

La fel de bine putem face și o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta este pufoasă, gustoasă și poate fi ornată cu frișcă, sos de ciocolată, sos de caramel sau cu fulgi de cocos. Pentru prăjitura cu iaurt și ouă vom avea nevoie de 800 g de iaurt grecesc, 6 ouă, 200 g de zahăr tos, esență de vanilie și 60 g de amidon alimentar. Pentru iubitorii de deserturi pufoase și aromate, putem face și un chec cu mere și scorțișoară. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Găluștele cu prune la tavă sunt gustoase, fragede și merg de minune la orice masă și la orice ocazie.

Rețeta bunicii pentru un desert savuros

Pentru gustoasele găluște cu prune gătite la tavă vom avea nevoie de 1 litru de lapte, 160 g de griș, 150 g de zahăr, 70 g de unt, 1 ou, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom folosi 1 kg de prune, 3 linguri de zahăr, 10 g de zahăr vanilat și 2 linguri de gem de prune. Pentru decor vom folosi 200 g de pesmet, 50 g de zahăr și 2 linguri de ulei.

Se pune laptele la fiert într-o cratiță împreună cu zahărul. Când laptele clocotește se adaugă și grișul, iar când au fiert toate suficient, se ia oala de pe foc și se adaugă untul. Se amestecă ușor apoi se pune și oul bătut în compoziție.

Prunele se spală, se taie în jumătăți și se curăță de sâmburi. Se pun prunele într-o tigaie împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Când au căpătat o textură moale se adaugă și gemul, se amestecă ușor apoi se ia de pe foc.

Pentru decorul de pesmet se pune uleiul la încins într-o tigaie și se rumenește pesmetul ușor. Se tapetează o tavă întinsă cu hârtie de copt, se pune jumătate din cantitea de pesmet în tavă și se uniformizează. Se adaugă și jumătate din cantitatea de griș și se nivelează. Se pune după aceea un strat de prune, apoi încă un strat de pesmet apoi unul de griș și încă unul de prune. Se pune tava la cuptor timp de câteva minute. După aceea se scoate, se lasă la răcit și se servesc gustoasele găluște în pesmet.

Găluștele cu prune la tavă sunt aromate, ușor de făcut și ideale de servit la orice masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *