Multe doamne vor să afle cum pot pregăti cele mai bune creme pentru foi cu miere. Prăjiturile făcute cu foi cu miere și umplute cu cremă sunt ideale la mesele festive. Aceste delicii sunt extrem de gustoase, au un aspect deosebit și sunt ușor de pregătit. Iată rețeta cu care îi vei impresiona pe cei de la masă.
Cele mai bune creme pentru foi cu miere
Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase, rafinate și inedite. Dacă vrem să pregătim acasă niște prăjituri delicioase, trebuie să știm cum să facem cele mai bune creme pentru foi cu miere. Ideală pentru prăjiturile făcute cu foi este crema mascarpone, crema de vanilie cu lămâie, crema de ciocolată sau crema cu cafea.
Aceste creme savuroase, fine și aromate vor transforma o prăjitură simplă de casă într-un adevărat deliciu. Pe placul multora dintre noi este prăjitura cu foi cu miere și cremă de mascarpone. Gustoasa prăjitură este ideală la mesele festive și nu numai. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.
Pe lângă o delicioasă prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone, putem face pentru cei dragi și o prăjitură turnată cu mere și iaurt. Aceasta este rafinată, aromată și are un aspect deosebit. Pentru iubitorii de deserturi cremoase și fine, putem face rapid o prăjitură cu foi și cremă de lămâie. Cea mai bună cremă pentru prăjitura cu foi cu miere este cea mascarpone. Cu câteva ingrediente și un strop de imaginație, vom obține un desert irezistibil.
Rețeta unui desert de casă delicios
Pentru prăjitura cu foi cu miere și cremă de mascarpone vom avea nevoie de 150 g de unt, 3 ouă, 100 ml de lapte, 1,5 kg de făină, 225 g de zahăr tos, 225 g de miere, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de oțet și 1 praf de sare, ingrediente folosite pentru prepararea foilor cu miere. Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă vom folosi 500 g de mascarpone, 400 g de ciocolată albă, 500 ml de smântână, coaja și sucul de la o lămâie, 1 praf de sare.
Mai întâi se prepară aluatul fraged pentru foile cu miere. Într-o cratiță se pune mierea împreună scorțișoara și zahărul apoi se amestecă până când toate ingredientele se omogenizează și se obține un sos consistent. Cât timp sosul se lasă la răcit, se mixează ouăle într-un bol apoi se adaugă un praf de sare. Făina se pune într-un vas mare și se formează o gaură în mijloc. Se toarnă sosul de miere, compoziția de ouă și bicarbonatul stins. Se încorporează toate ingredientele apoi se potrivește textura aluatului cu ajutorul laptelui.
Se împarte aluatul în 6 bucăți și se întinde în foi subțiri. Foile se coc pe dosul tăvii, iar după ce sunt gata se pregătește crema de mascarpone. Într- cratiță se pune smântâna la foc mic apoi se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici și se amestecă până când aceasta se topește complet. La final se adaugă coaja rasă de lămâie. Peste crema mascarpone se mai adaugă un pic de smântână, iar pentru un plus de savoare se toarnă puțină zeamă de lămâie.
Peste fiecare foaie se pune un strat de cremă, apoi iar o foaie și din nou cremă. Se procedează la fel până când se termină crema și foile cu miere. Prăjitura se ornează cu cremă și cu fulgi de ciocolată neagră. Se dă prăjitura la frigider timp de 3-4 ore apoi se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță, acest desert va fi adorat de toți cei de la masă.
Dacă vrem să pregătim acasă o prăjitură rafinată și gustoasă, trebuie să facem mai întâi o cremă aromată și fină. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.