Prima pagină » Culinar » Cele mai bune coșulețe cu fructe de toamnă! Un desert lejer și aromat!

Cele mai bune coșulețe cu fructe de toamnă! Un desert lejer și aromat!

02 sept. 2024, 14:01,
în Culinar

Coșulețele cu fructe de toamnă sunt un desert delicios și elegant, ce combină savoarea crocantă a aluatului cu dulceața și prospețimea fructelor de sezon. Aceste mici delicii sunt perfecte pentru a încheia o masă în stil festiv, aducând pe farfurie gustul bogat al anotimpului.

Coșulețele cu fructe de toamnă sunt o alegere ideală pentru a celebra acest anotimp, îmbinând savoarea fructelor proaspete, cum ar fi merele, perele sau prunele cu textura fină a unui aluat fraged. Acest desert nu doar că impresionează prin gust, ci și prin prezentare, aducând la masă o notă de eleganță și simplitate rustică.

Rețeta de coșulețe cu fructe de toamnă

Pentru această rețetă delicioasă aveți nevoie de 600 gr de fructe de toamnă curățate, 1 lingură de zahăr de cocos, 1 lingură de zeamă de lămâie, 4 – 5 foi de plăcintă, numărul acestora poate varia în funcție de mărimea vaselor folosite, câteva frunze de mentă sau câteva crenguțe de cimbru și o lingură de ulei de cocos topit.

Aceste coșulețe cu fructe de toamnă, preparate cu doar câteva ingrediente sunt foarte lejere și super ușor de preparat. Poți să folosești orice combinație de fructe de la mere și pere, la gutui și struguri și chiar cătină și prune. Te poți juca, de asemenea, cu aromele, poți pune vanilie, scorțișoară, mentă sau busuioc, care merge de minune cu fructele de pădure.

Trebuie doar să experimentezi, rezultatul nu are cum să nu iasă cel puțin delicios, iar dacă vreți mai multe variante de dulce pentru seara în familie, ei bine, puteți încerca și niște clătite gratinate delicioase.

Primul pas este să cureți fructele și dacă folosiți mereu, pere sau gutui, ei bine, acestea trebuie tăiate în cubulețe mici.

Instrucțiuni de preparare

Se pun fructele într-o cratiță împreună cu zahărul și o lingură de zeamă de lămâie, peste care se adaugă o crenguță de cimbru și câteva frunze de mentă. Se pun pe foc și din momentul în care începe să fiarbă, se lasă 3 minute, acestea trebuie doar înmuiate nu fierte. Apoi se pun fructele într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă toată zeama.

Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se pregătește o tavă de brioșe sau puteți folosi vase ramekin. Se ung vasele cu ulei de cocos și se întinde câte o foaie de plăcintă pe suprafața recipientului. Se taie pătrate cu latura cam de 1 cm mai mare decât diametrul vasului de copt sau a cupei de brioșe și se unge pătrățelul cu ulei de cocos și se pune în vas, fixând bine pereții. Repetă operațiunea astfel încăt să pui câte trei sau patru straturi în fiecare vas.

După care, se distribuie uniform fructele în fiecare coșuleț din foi de plăcintă și se ung cu ulei de cocos foile de foietaj ce au fost lăsate pe dinafara vasului.
Se coc coșelețe timp de 25 – 30 de minute până când devin aurii și foaia de plăcintă devine crocantă.

Cât timp coșulețele sunt la cuptor, pune zeama lăsată de fructe într-un vas pe foc mic, până volumul se reduce la jumătate și se obține un sos pe care îl vei servi alături de coșulețe.
Lasă coșulețele cu fructe de toamnă să se răcească pentru a le putea scoate din vasele în care le-ai copt, pentru ca mai apoi să fie servite cu sosul de fructe sau cu înghețata preferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
02 septembrie 2024
02 septembrie 2024