Multe gospodine vor să afle care sunt cele mai bune condimente pentru cârnați de casă. De la masa de Crăciun nu trebuie să lipsească delicioșii cârnați de casă făcuți după rețeta de odinioară a bunicii. Dacă ținem cont de câteva trucuri, cu siguranță succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei obține un preparat gustos și aromat.
Cele mai bune condimente pentru cârnați de casă
Când vine vorba de bucatele pentru masa de Crăciun, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și aromate. Domanele pregătesc preparate delicioase după rețeta tradițională a bunicii, iar la final succesul este garantat. Pe placul multora dintre noi sunt cârnații de casă cu carne de porc. Pentru un plus de savoare, aceștia pot fi afumați și făcuți cu boia de ardei.
Pentru a obține niște cârnați gustoși, aromați și delicioși trebuie să adăugăm câteva condimente precum piper negru, cimbru uscat, usturoi, fulgi de ardei iute, chimen, coriandru și multe altele. Cu siguranță vom obține niște cârnați savuroși și irezistibili pentru toți cei de la masă.
Pe lângă delicioșii cârnați de casă, nelipsite de la masa de Crăciun sunt niște sarmale în foi de viță sau de varză. Pentru a obține un preparat savuros este important să facem o umplutură gustoasă și bine legată. De asemenea, doamnele mai pregătesc și niște murături asortate în oțet și zahăr. Acestea pot fi servite alături de o friptură delicioasă făcută la cuptor.
Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu tradițional
Dacă vrem să pregătim pentru masa de Crăciun niște cârnați de casă aromați și gustoși, vom avea nevoie de 5 kg de fleică de porc, 50 g de sare grunjoasă, 10 g de piper măcinat, 150 g de usturoi, 5 g de cimbru uscat, 10 m de mațe de porc, 500 ml de apă rece, dar și câteva condimente în funcție de preferințe precum boia de ardei, semințe de chimen, coriandru, rozmarin etc.
Mai întâi se spală mațele de porc foarte bine în mai multe ape, apoi se lasă să stea timp de câteva minute în apă rece cu oțet. Între timp vom pregăti carnea pentru cârnați. Aceasta se taie în cuburi mici și se dă prin mașina de tocat carne. Peste carnea tocată se pune sarea, apoi piperul și celelalte condimente. După aceea se toarnă 500 ml de apă rece și se începe frământarea compoziției până când toate ingredientele se omogenizează și obținem o umplutură pufoasă.
Pentru a verifica dacă umplutra de cârnați este gustoasă, putem face câteva chiftele pe care le prăjim în tigaie. Se scurg mațele de apă și se rulează pe accesoriul pentru cârnați al mașinii de tocat. Se pune carnea în mașina de tocat și se începe umplerea mațelor. La final, se răsucesc mațele din loc în loc, în funcție de cât de lungi dorim să fie cârnații. Se pun cârnații la uscat într-o cămară răcoroasă timp de 3 zile apoi sunt gata de consum. Cârnații pot fi afumați, dar la fel de bine pot fi păstrați și la congelator în pungi vidate.
Pentru a obține niște cârnați gustoși trebuie să adăugăm în compoziție câteva condimente aromate, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Cârnații de casă sunt ușor de făcut și pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.