Ai descoperit de curând că indicii colesterolului tău sunt măriţi, iar medicul ţi-a recomandat să scazi aceste valori? Nicio problemă! Află că schimbarea stilului alimentar, scăderea în greutate, mişcarea constantă, adoptarea unui stil de viaţă sănătos, dar şi o serie de ceaiuri pentru colesterol mărit, consumate zilnic, te vor ajuta să-ţi rezolvi problema.
Înainte de a vă prezenta câteva reţete şi ceauri pentru colesterol mărit, vă vom explica ce este colesterolul şi care sunt valorile normale ale acestuia. Colesterolul este o componentă importantă a metabolismului. El „pluteşte” în sânge, e preluat de celule şi se localizează mai ales în membranele celulare. Un om are în general aproximativ 150 g colesterol.
Substanţa este absolut vitală în bună funcţionare a organismului, el fiind folosit ca material în producerea de acizi, hormoni şi vitamina D. Dacă indicii colesterolului depăşesc valoarea de 200 mg/cl atunci apare riscul de arterioscleroză. Preventiv, valorile colesterolului trebuie măsurate cel puţin o dată pe an, în cadrul analizelor medicale obligatorii. Recoltarea sângelui se realizează pe stomacul gol, ceea ce presupune să nu fi mâncat nimic, cu 5 ore înainte, şi să nu fi băut lichide cu calorii.
Ceaiuri pentru colesterol mărit te vor ajuta să-ţi reglezi valorile. Tototdata, trebuie să ştii că în oganismul uman exista colesterol bun (HDL), colesterol care combate depunerile de calcar pe pereţii vaselor şi colesterol rău (LDS), colesterolul care se depune pe artere şi duce la arterioscleroză.
Natura a fost generoasă însă cu noi şi ne-a oferit o sumedenie de plante medicinale pe care să le folosim ca tratamente naturiste, ca ceaiuri pentru colesterol mărit.
Vă prezentăm mai jos cele mai bune remedii pe bază de plante medicinale care pot face minuni în cazul colesterolului Dacă le vei consuma sub formă de ceai sau tinctura, îţi garantăm că la următoarele analize medicale vei avea surprize plăcute şi medicul tău te va felicita.
Ceai verde
Ţine minte: ceaiul verde este ceaşca ta de sănătate! Ceaiul verde, denumit ştiinţific Camellia sinesis, reduce nivelul total de colesterol din corp, diminuându-l pe cel rău (LDL) şi crescându-l pe cel bun (HDL). Bea 2-3 căni de ceai verde pe zi sau ia 100-750 mg de extract de ceai verde (la recomandarea medicului).
Ceaiul verde reduce considerabil nivelul colesterolului rău şi al trigliceridelor (alt tip de grăsimi din sânge), şi creşte valorile colesterolul bun. Prin consumul de ceai verde este scăzut riscul atacurilor de cord, se pierde în greutate, imunitatea se întăreşte şi organismul este detoxifiat.
Frunzele de măslin
Frunzele de măslin sunt miraculoase în lupta cu colesterolul rău. Dacă vezi acest ingredient în compoziţia tincturilor, ceaiurilor medicinale sau capsulelor, nu îl ocoli.
Frunzele de măslin au capaciatatea de a reduce tensiunea arterială, să scadă colesterolul rău şi să crească valorile celui bun şi sunt celebre pentru că acestea conţin foarte mulţi antioxidanţi care care protejează vasele de sânge.
Ceai de păpădia
Ceaiul de păpădie are proprietăţi depurative, laxative, diuretice, curata organismul de toxine, de deşeuri, împiedicând astfel trecerea colesterolului în sânge.
Ceaiul de păpădie ajuta la metabolizarea eficientă a colesterolului, transformându-l, la nivelul ficatului, în acizi biliari. Păpădia se poate consuma sub formă de ceai, 2-3 căni pe zi, sau sub formă de tinctura.
Ceaiul de ghimbir
Studiile arată că ceaiul de ghimbir este de mare ajutor persoanelor care au colesterolul mărit. Potrivit Universităţii de Medicină din Maryland ceaiul din rădăcina acestei plante miraculoase poate să reducă din cantitatea colesterolului „rău” din organism. Ghimbirul are proprietăţile antioxidante şi protejează sistemul cardiovascular de cheagurile de sânge, cele care produc atacuri cardiace sau cerebrale.
Ceai de pătlagină
În primul rând, trebuie să ştiţi că pătlagina are efect laxativ, ceea ce înseamnă că împiedica absorbţia grăsimilor la nivel intestinal, un real remediu naturist în reducerea colesterolului şi a trigliceridelor.
Ceaiul de mesteacăn
Mesteacănul este o altă plantă din care se poate realiza ceai medicinal pentru reducerea colesterolului rău. Mesteacănul scade tensiunea şi are o mare putere de a elimina colesterolul şi acidul uric din sânge.
Ceaiul de anghinare
Anghinarea nu putea să lipsească de pe lista ceaiurilor pentru colesterol mărit. Anghinarea este o plantă medicinală bună pentru ficat, pentru că elimina acumularea de grăsime de la nivelul acestuia şi ajuta la metabolizarea grăsimilor în general, a glucidelor şi a colesterolului.
Consumat cu regularitate, câte 2-3 căni pe zi, ceaiul de anghinare împiedica depunerea de garasimi pe vasele de sânge. Anghinarea se poate consuma sub formă de ceai, capsule sau tinctura.
Ceaiul de rostopască
Dacă te numeri printre cei care iubesc carnea şi nu pot să trăiască fără fripturile, grăsimile şi mâncărurile grele, atunci e cazul să consumi rostopasca. Hepatoprotector natural, rostopasca te va ajuta la buna funcţionare a sistemului digestiv, a ficatului şi vezicii biliare. În plus, consumată cu regularitate, rostopasca te va ajuta să-ţi scazi colesterolul rău din organism şi va favoriza digestia grăsimilor.
Rostopasca rămâne un aliat puternic al celor care întâmpină probleme de sănătate şi sunt în căutarea de ceaiuri pentru colesterol mărit.