Ingrediente:
120 g faina alba
3 linguri sfecla rosie rasa fin
6 linguri unt la temperatura camerei
6 linguri zahar alb
6 linguri zahar brun
1 ou la temperatura camerei
1/2 lingurita vanilie (esenta)
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri cacao
175 ml lapte
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri otet de vin
sare
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180C/ gaz treapta 4 si aseaza in tava speciala hartiile de briose. Bate cu mixerul zaharul cu untul, la intensitate mare, timp de 1 minut. Adauga oul intreg si esenta de vanilie si mixeaza in continuare pana cand devine o crema moale.
Intr-un bol, cerne faina, cacao, praf de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Intr-un alt bol amesteca laptele cu sfecla rasa si otetul. Acum, adauga pe rand din amestecul cu faina si din cel cu lapte, mixand bine dupa fiecare in parte. Repeta pana cand termini ambele amestecuri.
Pune cu o lingura din aluatul de briose in tava tapetata cu hartii speciale. Coace-le timp de 18-20 de minute pana cand briosele se umfla si devin elastice la atingere. Lasa-le sa se raceasca timp de 10 minute in tava, apoi scoate-le pe un platou.
Pregateste intre timp glazura. Iti trebuie:
180 g crema de branza dulce
115 g unt la temperatura camerei
1 lingurita esenta de vanilie
260 g zahar pudra, cernut
Mixeaza untul cu branza timp de 3 minute pana cand devin pufoase. Adauga zaharul si esenta de vanilie si mixeaza-le la viteza mare pana cand obtii un amestec asemanator cu cel al albusurilor batute pentru bezea.
Decoreaza briosele cand s-au racit.
sursa: foodstory