Prima pagină » Culinar » Cele mai bune aperitive din foietaj. Rețete gustoase și la îndemâna oricui

Cele mai bune aperitive din foietaj. Rețete gustoase și la îndemâna oricui

30 nov. 2023, 14:55,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune aperitive din foietaj. Acestea sunt ideale la mesele festive alături de alte bucate alese. Aperitivele din foietaj sunt delicioase, au un aspect deosebit și sunt ușor de făcut, cu doar câteva ingrediente. Iată câteva rețete gustoase și la îndemâna oricui.

Cele mai bune aperitive din foietaj

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu niște preparate savuroase, ideale sunt niște aperitive din foietaj. Acestea se fac cu brânză sărată, cu șuncă și cașcaval, cu ciuperci și măsline, cu legume, cu bacon și multe altele.

Aperitivele din foietaj sunt savuroase și merg servite la orice ocazie. Acestea sunt ideale la ceas aniversar, dar și atunci când vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu o mâncare gustoasă, sănătoasă și sățioasă.

Aperitivele din foietaj sunt pe placul multora dintre noi. Se fac rapid, iar rețetele sunt delicioase și pot fi adaptate după preferințe. Pentru iubitorii de preparate rafinate putem face și o porție de escalop de pui cu ciuperci.

La fel de bine cu aluatul foietaj putem pregăti niște plăcinte de casă gustoase, umplute cu mere rase sau cu brânză. Aperitivele din foietaj sunt ideale pentru a pregăti niște platouri festive cu care să îi cucerim pe cei de la masă.

Rețete inedite și gustoase pe placul tuturor

Dacă vrem să pregătim un aperitiv foietaj cu brânză sărată vom avea nevoie de 1 pachet de aluat foietaj, 200 g de brânză sărată și 2 ouă, iar pentru ornat vom folosi 1 ou și 2 lingurițe de susan.

Se scoate aluatul foietaj și se taie în triunghiuri. Într-un bol se amestecă brânza rasă cu ouăle până când se obține o pastă groasă. Pe fiecare triunghi de aluat foietaj se pune câte o lingură de brânză apoi se împachetează păstrând forma de triunghi, dar să nu curgă umplutura. La final, se ung aperitivele cu aluat foietaj cu ou bătut. Se pune susan deasupra și se coc pateurile timp de 15 minute.

La fel de bine putem pregăti un foietaj cu șuncă și cașcaval. Pentru acestea vom folosi 1 pachet de aluat foietaj, 200 g de felii de șuncă, 150 g de cașcaval ras, 2 linguri de sos de roșii, 1 linguriță de busuioc uscat.

Aluatul foietaj se scoate din pachet și se întinde. Se unge aluatul cu sos de roșii și se presară busuiocul apoi se pun feliile de șuncă deasupra. După aceea se adaugă cașcavalul ras peste șuncă. Se rulează foietajul cât mai strâns și se pune la cuptor. Când este gata, se scoate aperitivul, se taie felii și se așază pe un platou. Cu siguranță acest deliciu va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Aperitivele din foietaj sunt gustoase, rafinate și ideale de servit la mesele festive. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Aluatul foietaj este ideal pentru aperitive, prăjituri și plăcinte de casă. Pentru iubitorii de preparate rafinate și gustoase putem face și un chec aperitiv cu carne de pui și legume. Acesta va fi pe placul tuturor celor de la masă. Aperitivele din foietaj pot fi pregătite și pentru masa de Crăciun alături de alte bucate alese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *