Sarcina nedorită este o problemă gravă pentru femei, astfel ele sunt mereu în căutare de cele mai bune anticoncepționale. În prezent, există o serie de metode care sunt susceptibile de a proteja împotriva concepției. După ce a consultat un ginecolog, o femeie trebuie doar să îl aleagă pe cel mai potrivit.
Contraceptivul oral este una dintre cele mai populare metode contraceptive. Acestea sunt împărțite în 2 grupe. Pastila contraceptivă combinată care conține hormoni, unul dintre progestageni și etinilestradiol. Acțiunea lor inhibă ovulația prin blocarea substanțelor produse în glanda pituitară care reglează sistemul sexual. Și mini-pastilele, acestea conțin doar progestageni. Aceste produse se disting prin acțiunea lor locală asupra zonelor periferice ale organelor genitale. Administrarea acestora provoacă modificări morfologice și biochimice în endometru și face imposibilă fixarea unui ovul fertilizat. Reprezentanți ai acestui grup sunt Orgametril și Charosette.
Cele mai bune anticoncepționale. Ce pastile să administrezi în funcție de vârstă
Anticoncepționalele conțin diferite cantități de ingrediente active. Iar în funcție de conținutul lor, produsele sunt microdozate, adică care conțin niveluri scăzute de hormoni. Acestea sunt recomandate femeilor sub 25 de ani și celor care nu au mai folosit niciodată anticoncepționalele. Printre cele mai populare pastile se numără Zoeli și Dimia.
Pe când seria cu doze mici este recomandată femeilor care au născut deja în prima parte a adolescenței și la jumătatea vieții sau celor pentru care anticoncepționalele în microdoze provoacă scurgeri menstruale. De asemenea, acestea sunt potrivite pentru femeile după 40 de ani. Reprezentanții grupului sunt pastilele Diane și Janine.
Contraceptivele cu doze mari au un conținut ridicat de hormoni feminini. Acestea sunt utilizate ca parte a tratamentului complex al unor patologii ginecologice și pentru a restabili fondul hormonal. Acestea includ medicamentele Non-ovlon și Triquilar.
Nu este de dorit să alegeți un medicament pe cont propriu. Acest lucru ar trebui să fie făcut de un ginecolog. Medicul selectează produsul pe baza unui număr de factori, prezența bolilor, caracteristicile individuale ale pacientului, greutatea corporală, înălțimea, natura cursului menstruației și datele de examinare.
Ce simptome pot provoca contraceptivele. Căror persoane le este contraindicată administrarea acestora
Pacientele cer, de obicei, cea mai bună pastilă contraceptivă fără efecte secundare. Din păcate, nu există medicamente care să nu provoace reacții nedorite. Ele nu se manifestă întotdeauna. Dar o femeie ar trebui să fie conștientă de faptul că medicamentul poate provoca dureri de cap, amețeli și sensibilitate la sân.
Unele femei simt uneori greață și balonare. De asemenea, trebuie să știți că contraceptivele orale nu trebuie utilizate dacă alăptați, dacă aveți probleme renale, hepatice sau ale sistemului cardiovascular sau dacă aveți cancer. În cazul în care contraceptivele sunt contraindicate, trebuie alese alte metode contraceptive.
Supozitoarele contraceptive sunt mai potrivite pentru femeile care nu au o viață sexuală regulată. Efectul lor este de scurtă durată, așa că supozitoarele se folosesc înainte de fiecare raport sexual. Supozitoarele sunt, de asemenea, folosite ca măsură de precauție dacă nu luați regulat pilulele contraceptive. Un avantaj important al supozitoarelor contraceptive este că nu conțin hormoni. Acestea conțin clorură de benzalconiu sau nonoxinol. Aceste substanțe distrug spermatozoizii și împiedică astfel fertilizarea.
Printre cele mai bune anticoncepționale se numără și supozitoarele. Acestea nu au efecte negative asupra sistemului reproducător și nu provoacă complicații grave. Componentele lor nu pătrund în sânge sau în lapte. Prin urmare, acestea pot fi folosite de mamele care alăptează. Un efect suplimentar al preparatelor de benzalconiu este protecția împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală. Dezavantajul acestui tip de contracepție este fiabilitatea scăzută. Conform studiilor, rata de succes este de ordinul a 96%.