Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Cele mai bune 9 plante pentru pielea ta recomandate de un specialist francez
Cele mai bune 9 plante pentru pielea ta recomandate de un specialist francez

Cele mai bune 9 plante pentru pielea ta recomandate de un specialist francez

05 aug. 2011, 22:08,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:5536;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Infuziile de plante, utilizate extern, in comprese aplicate pe ten, sunt folosite cu succes de mii de ani. Renumitul herbalist francez Pierre Jean Cousin a facut o lista cu cele mai benefice infuzii de plante. Acestea au calitati de curatare si tonifiere care le fac potrivite pentru uzul pe timp indelungat si sunt potrivite tuturor tipurilor de ten. Iata care sunt cele mai bune plante pentru pielea ta:.

1. Galbenelele elimina acneea
Puteti folosi doar galbenelele pentru infuzie sau le puteti combina cu levantica sau musetel. Aceasta infuzie are proprietati antifungice, antiinflamatorii si antiseptice. Este foarte buna pentru tenurile acneice sau pentru persoanele care sunt expuse prafului si mizeriei pe timpul zilei.

2. Musetelul si socul reduc inflamatiile
Aceasta planta are proprietati antifungice, calmante si de curatare. Infuzia cu musetel este cel mai bun mod de a trata inflamatiile pielii. Este recomandata in special pentru pielea fragila din jurul ochilor.

Socul curata pielea cu blandete, e astringent si actioneaza ca tonic. Infuzia din aceasta planta poate fi utilizata si pentru a reduce inflamatiile tenului. 

3. Florile de tei calmeaza iritatiile
Teiul, ca si musetelul, are calitatea de a calma un ten iritat. Infuzia cu flori este tonica, antiinflamatoare si benefica pentru derma cu tendinta de imbatranire prematura.

4. Nalba calmeaza pielea iritata
Proprietatile antiinflamatoare ale nalbei fac din aceasta planta o alegere excelenta in infuzii pentru cei care au nevoie sa calmeze si sa vindece un ten iritat. In acest sezon profitati de calitatile nalbei pentru a alunga de pe ten efectul expunerii indelungate la soare.

5. Levantica grabeste vindecarea cicatricelor
Folosite uscate, pentru infuzii, florile de levantica au capacitatea de a grabi vindecarea, de a reduce inflamatiile tenului si de a-l curata in profunzime.

6. Menta, ideala pentru tenurile mature
Menta este un foarte bun tonic pentru piele. Curata si improspateaza si este recomandata in special in cazul tenurilor mature.

7. Rozmarinul imbunatateste circulatia
Rozmarinul este antiseptic, tonic si vitalizant. In plus, imbunatateste circulatia din capilare. Pentru un efect astringent (in special in cazul tenurilor cu pori mari, deschisi) puteti combina rozmarinul, in parti egale, cu coada-soricelului.

8. Cimbrul, indicat pentru spalarea fetei
Cimbrul e o planta cu puternice calitati antibacteriene. Este foarte eficient ca solutie pentru spalat un ten afectat de acnee sau de o eczema. Il puteti combina in parti egale cu musetel si/sau galbenele, pentru a grabi vindecarea si cicatrizarea ranilor.

9. Coada soricelului micsoreaza porii
Coada-soricelului e foarte buna pentru tenul imbatranit si pentru cel cu pori mari. Actioneaza ca tonic, astringent si antiseptic.

Mod de preparare a infuziei
Puneti o lingura cu planta in 250 ml de apa clocotita. Turnati intr-o cana si acoperiti-o timp de zece minute. Strecurati lichidul si lasati-l sa se raceasca. Aplicati infuzia pe fata cu ajutorul unor dischete demachiante si lasati sa se usuce natural. Spalati tenul dupa 15-20 de minute cu apa calduta.

O infuzie nu mai e buna dupa 12 ore de la preparare. Daca insa ati realizat o cantitate prea mare, o puteti ingheta intr-o tava pentru cuburi de gheata si s-o tineti la congelator pana la trei luni. Ca sa o utilizati, e indeajuns sa plimbati cubul cu infuzie inghetata pe fata, gat si brate, pentru un efect racoritor si hidratant. Aceste cuburi au si efect tonic, pentru ca accelereaza circulatia din capilarele tenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *