Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cele mai bune 9 alimente pentru ameliorarea stresului
Cele mai bune 9 alimente pentru ameliorarea stresului

Cele mai bune 9 alimente pentru ameliorarea stresului

01 ian. 2021, 07:05,
în Sanatate

Când sunteți stresați, există o mare tentație de a opta pentru alimente confortabile, adesea prea grase și prea dulci. Iata cele mai bune 9 alimente pentru ameliorarea stresului!

Cuvântul a fost atât de suprautilizat încât am uitat aproape că stresul corespunde într-adevăr unei realități fiziologice. Intr-o situație necunoscută, cum ar fi agresivitatea (fizică ca o răceală sau o arsură sau psihologică), presiunea sau constrângerea, va avea loc o cascadă de reacții fiziologice pentru a permite corpului să-și mobilizeze toate capacitățile pentru a face față amenințării. Atâta timp cât rămâne sub control, stresul este destul de pozitiv. Atunci când este recurent, aceasta pune o problemă și poate duce la tulburări musculare, organice și psihologice.

Lipsa de concentrare, pierderea memoriei, tulburări de somn, dureri de spate, articulații sensibile, tensiune musculară, constipație, balonare, lipsă de energie, palpitație: sunt toate manifestări legate de o stare de stres cronic.

O dieta dezechilibranta poate cauza stres

Pentru mulți practicieni din domeniul sănătății, stresul nu se datorează doar circumstanțelor externe. Deficiențele nutriționale au, de asemenea, partea lor de responsabilitate în această creștere a stresului de care mulți oameni se plâng.

„Dacă aportul de nutrienți și micronutrienți nu este optim, întreaga biochimie a creierului, dar și a corpului este compromisă. Acest lucru va duce la stres fizic, fără a exista o situație externă stresantă” , explică dieteticianul Laëtitia Agullo. Este suficient să spunem că mâncarea modernă nu este cel mai bun aliat al nostru împotriva stresului.

Calorice, dar epuizate în micronutrienți, dintre care unele au un rol central în biochimia creierului, alimentele „procesate” duc adesea la deficiențe, surse de stres. Aceleași alimente sunt, de asemenea, o sursă de grăsimi rele, despre care se știe că rigidizează membranele neuronale, modificând calitatea impulsurilor nervoase și, prin urmare, funcțiile noastre cognitive și starea noastră de spirit. Și nu este vorba doar de calitatea alimentelor ingerate, ci și de distribuția lor pe parcursul zilei.

Iata cele mai bune 9 alimente pentru ameliorarea stresului!

Migdalele

Migdalele favorizează calmul. Această nucă conține magneziu, vitamine B și vitamina E. Acestea din urmă ajută la combaterea anxietății. Limitează producția de radicali liberi în organism care provoacă stres oxidativ, sursa îmbătrânirii celulare.

Lintea

Lintea, bogată în vitamina B 9, acționează asupra sistemului nervos și îmbunătățește echilibrul emoțional. Vitaminele din grupul B participă în special la sinteza neurotransmițătorilor. Acestea scad insomnia și depresia. Consumul lintei în mod regulat ajută la reducerea anxietății.

Ciocolata neagra

Bogată în minerale esențiale pentru organism, ciocolata rămâne cunoscută sub numele de mâncare anti-stres prin excelență. Conținutul său ridicat de magneziu promovează bunăstarea. Consumul zilnic de unul sau două pătratele de ciocolată neagră cu cacao 75% este suficient pentru a induce o bună secreție de serotonină și endorfină.

Ovazul

Fulgii de ovăz vă oferă magneziu, vitamine B, vitamina E, potasiu și calciu. Un cocktail anti-stres puternic care promovează atât o digestie bună, cât și un tranzit intestinal stabil. Ovăzul scade oboseala și, prin urmare, nervozitatea.

Avocado

Acest mic fruct verde vă oferă o cantitate suficienta de triptofan. Este un aminoacid pe care organismul nu îl stochează. Sub acest nume se ascunde elementul esențial al serotoninei, hormonul bunăstării. Avocado rămâne, de asemenea, bogat în acizi grași mononesaturați și magneziu.

Somonul

Este recomandabil să consumați pește cel puțin de două ori pe săptămână. Pentru a vă lupta corect cu stresul, alegeți-le pe cele care conțin mai mulț omega 3, cum ar fi somonul. Acest pește gras vă stimulează secreția de serotonină. Limită și reduce efectele stresului zilnic. Omega 3 sunt aliați buni pentru creier și promovează, de asemenea, somnul profund.

Tonul

Tonul este un aliment important în prevenirea tulburărilor de dispoziție, cum ar fi depresia. Participă la dezvoltarea și funcționarea creierului datorită vitaminei B. Ca parte a unei diete echilibrate, consumul regulat de ton menține funcțiile cognitive și vederea.

Grâu integral

Consumul regulat de alimente din cereale integrale reduce efectele stresului. Pastele, orezul sau pâinea integrală rămân interesante atât pentru indicele glicemic scăzut, cât și pentru bogăția lor în magneziu și triptan. Acest aminoacid rămâne esențial pentru formarea vitaminei B3 în producția de energie.

Fructe de mare

Bogate în iod și magneziu, fructele de mare se situează printre alimentele anti-stres. Conținutul lor ridicat de seleniu permite reînnoirea bună a anumitor neurotransmițători. O lipsă severă de seleniu poate fi asociată cu anxietatea. Acest oligoelement esențial pentru organism luptă eficient împotriva stresului oxidativ și a îmbătrânirii celulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`