Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cele mai bune 9 alimente anti-diabet
Cele mai bune 9 alimente anti-diabet

Cele mai bune 9 alimente anti-diabet

14 nov. 2020, 06:30,
în Sanatate

Există anumite alimente care vă pot ajuta să vă controlați glicemia și să vă protejați inima și rinichii. Diabetul este o boală a dereglării zahărului din sange. Diabeticii nu metabolizează corect carbohidrații, ceea ce pune două probleme: celulele nu sunt alimentate corespunzător cu combustibil, iar sângele rămâne prea dulce, scăldând organele într-un mediu nepotrivit. Descoperiti cele mai bune 9 alimente anti-diabet!

Lămâia scade nivelul zahărului din sânge

Știați că stropind salatele sau peștele cu lămâie, reduceți indicele glicemic al meselor? Prin reducerea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge, lămâia ajută la prevenirea poftelor și creșterii în greutate.

Avocado este un inhibitor al apetitului

Este extrem de bogat în fibre solubile, ceea ce face ca avocado să fie un fruct anti-diabet, care ajuta la scăderea colesterolului și un inhibitor al apetitului. Bogat în taninuri antioxidante, este și un bun protector al inimii.

Cele mai bune 9 alimente anti-diabet: spanacul ajută la stabilizarea zahărului din sânge

Este adesea citat drept campion ai conținutului ridicat de fier, dar spanacul este în special bogat în acid alfa-lipoic, un puternic antioxidant care influențează viteza cu care zahărul din sânge este ars.

Ovăzul este bogat în fibre solubile

Ovăzul este extrem de bogat în fibre solubile (prin urmare, supresor al apetitului, anti-diabetic și anti-colesterol) și conține trigonelină, o componentă care ajută organismul să-și regleze mai bine nivelul de zahăr.

Ceapa scade nivelul glucozei și al trigliceridelor

Ceapa (și mai ales ceapa roșie) este o sursă excelentă de quercetină, un puternic antioxidant. Dar moleculele de sulf participă și la reducerea nivelului de glucoză, colesterol și trigliceride din sânge.

Usturoiul reglează nivelul zahărului din sânge

În doze mici, usturoiul va avea puțin efect asupra respirației, dar va avea efecte mari asupra sănătății. Usturoiul este într-adevăr un mare protector al diabeticilor (principalele sale ingrediente active ajută ficatul să regleze excesul de zahăr din sânge), dar și al inimii, deoarece subțiază sângele.

Cele mai bune 9 alimente anti-diabet: ghimbirul scade nivelul glicemiei

Știm că ghimbirul este cel mai bun aliat al nostru în timpul iernii, deoarece este un important element anti-oboseală, antiviral și antibacterian. Dar este, de asemenea, un protector cardiac și crește absorbția glucozei de către celulele musculare, prin urmare promovează reducerea nivelului de glucoză din sânge.

Scorțișoara crește sensibilitatea la insulină

Scorțișoara, unul dintre cele patru cele mai bogate alimente în antioxidanți din lume, este, de asemenea, bogată în fibre si un inhibitor al poftei de mâncare. In plus, crește sensibilitatea celulelor la insulină. Puțină scorțișoară în vase și „hormonul zahărului funcționează mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *