Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Cele mai bune 5 remedii naturale pentru osteoartrita
Cele mai bune 5 remedii naturale pentru osteoartrita

Cele mai bune 5 remedii naturale pentru osteoartrita

21 oct. 2020, 17:25,
în Sanatate

Nu toți experimentăm reumatismul în același mod. De exemplu, la unii pacienți, frigul și umiditatea pot favoriza durerea reumatică. În astfel de cazuri, ne simti foarte neputincioși în fața suferinței noastre. Din fericire, medicamentele antiinflamatoare nu sunt singura soluție pentru ameliorarea durerilor articulare. Fie că folosești plante sau suplimente alimentare, exista si remedii naturale pentru osteoartrita șoldului, genunchilor etc. Iată cele mai bune remedii pentru calmarea rigidității și durerii care apar odată cu sosirea toamnei.

Adoptați o dietă antiinflamatoare

Osteoartrita se caracterizează prin inflamație. Mâncarea are la fel de multă putere pentru a crește durerea, pe cat o poate si ușura. Consumul unei diete corecte vă va reduce, prin urmare, durerile articulare, îmbunătățindu-le sănătatea și prevenind deteriorarea viitoare a articulațiilor. Pentru a lupta împotriva osteoartritei, luați în considerare:

– Peste gras de gătit (somon, macrou, sardine) și uleiuri vegetale bogate în omega-3 (măsline, rapiță, nucă, avocado, ulei de cocos etc.)
– Legume verzi (broccoli, varză, rucola, varză), ciuperci și fructe roșii (zmeură, afine, mure)
– Promovați cereale integrale sau semi-complete: orez brun, quinoa, hrișcă, ovăz
– Seminte oleaginoase: alune, nuci, migdale, dovlecei, in, susan
– Limitați carnea roșie în favoarea cărnii slabe (pui, curcan etc.), tofu, ouă
– Usturoi, ceapă și plante aromatice benefice (pătrunjel, cimbru și busuioc).

Curcuma, unul dintre cele mai populare remedii naturale pentru osteoartrita

Studiile au arătat efectele antiinflamatorii ale turmericului asupra condrocitelor (celulele care formează cartilajul în articulații). Curcumina sa are într-adevăr o putere de protecție asupra acestor celule și ajută la reînnoirea lor. Poate ajuta rapid persoanele cu osteoartrita sa-si recapete mobilitatea. O puteți adăuga la băuturi și feluri de mâncare, asigurându-vă că o combinați cu o grăsime (ulei etc.) și un pic de piper pentru a-i îmbunătăți biodisponibilitatea. De asemenea, puteți lua o linguriță de turmeric de 2-3 ori pe zi. Pentru a face acest lucru, amestecați 250 g de miere, 8 linguri de turmeric și una de ghimbir praf. Cu acordul medicului dumneavoastră, puteți lua și suplimente de curcuminoizi, acestea reprezentand unul dintre remediile naturale pentru osteoartrita.

Gheara diavolului

Datorită harpagozidei sale, gheara diavolului are proprietăți analgezice și antiinflamatorii a căror acțiune este comparabilă cu cea a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, ceea ce o face unul dintre remediile naturale de baza pentru osteoartrita. Această plantă va ajuta într-adevăr la inhibarea formării unei enzime care participă la procesul inflamator. Este deosebit de puternica în prevenirea crizelor și reducerea intensității acestora. Acest lucru se poate face folosind capsule de extract uscat (2 până la 4 g pe zi) care sunt mai eficiente decât pulberea de rădăcină. Puteți, de asemenea, să infuzați 3 lingurițe de rădăcină peste noapte în 3/4 litri de apă fiarta timp de 3 minute. Se beau 3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni. Aveți grijă, totuși, există riscul de interacțiune cu medicamentele pentru tensiunea arterială.

Cataplasme pentru reducerea inflamației

Cataplasmele trebuie aplicate direct pe locul dureros pentru ameliorarea inflamatiei și încălzirea articulațiilor. Compresa de ghimbir, de exemplu, este foarte eficientă și ușor de realizat. Tot ce trebuie să faceți este să radeti cateva rădăcini proaspete de ghimbir și să aplicați această pastă pe zona dureroasă. De asemenea, puteți folosi argila simpla sau adăugând și 2 picături de ulei esențial de eucalipt si lămâie. De fapt, argila are puternice proprietăți antiinflamatoare, analgezice și relaxante. Adăugand si câteva picături de uleiuri esențiale, contribum la o ușurare reală a durerii.

Ulei de sunătoare

Uleiul de sunătoare are proprietăți antiinflamatorii. Utilizat în masaje, este ideal pentru ameliorarea durerilor articulare. Cu toate acestea, aveți grijă să nu vă expuneți la soare după aplicare, deoarece este fotosensibilizant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *