Prima pagină » Sanatate » Cele mai benefice vitamine pentru circulația sângelui la picioare. Simptome pentru o circulație sanguină deficitară

Cele mai benefice vitamine pentru circulația sângelui la picioare. Simptome pentru o circulație sanguină deficitară

07 iun. 2022, 10:14,
în Sanatate

Pe lângă administrarea unor vitamine, pentru circulația sângelui la picioare trebuie să adoptați un stil de viață echilibrat și sănătos. De asemenea, exercițiile fizice sunt foarte importante. Pentru a preveni afecțiunea, se recomandă ca persoanele să renunțe la fumat, să facă măcar 10 minute pe oră mișcare și să se hidrateze corespunzător.

În cazul în care vă confruntați cu membre reci, senzație de amorțeală sau furnicături la nivelul picioarelor și a mâinilor este posibil să suferiți de o circulație sanguină deficitară.

Vitamine pentru circulația sângelui la picioare

Pentru susținerea sistemului circulator, vitaminele și mineralele sunt foarte importante. De asemenea, un stil de viață sănătos poate influența circulația sângelui la nivelul membrelor. Printre cele mai benefice suplimente se numără niacina, acidul folic, vitaminele C, K, E și magneziul. Niacina este o substanță ce se regăsește în vitamina B și poate îmbunătăți aportul de oxigen și circulația sângelui la picioare. Pe termen lung, aceasta poate preveni bolile de natură cardiovasculară și ateroscleroza. Pe cale naturală, se poate obține din consumul de carne, pește, cereale, sfeclă, alune și semințe de floarea soarelui. Pe de altă parte, acidul folic stimulează formarea globulelor roșii, fiind foarte benefic totodată și pentru circulația sanguină. Suplimentul se regăsește în cereale, produse lactate, carne și legume cu frunze verzi. 

În cazul în care aveți probleme cu coagularea sângelui sau rănile vi se cicatrizează greu este posibil să aveți deficit de vitamina K. Pe cale naturală, aceasta se regăsește în kale, spanac, broccoli și legume cu frunze verzi. Deseori, vitamina C este recomandată pentru îmbunătățirea sistemului imunitar, însă este benefică și în cazul aterosclerozei. Consumul de kiwi, mango, fructe de pădure, citrice și legume crucifere este favorabil pentru persoanele ce suferă de carență de vitamina C. Totodată, pentru menținerea sistemului imunitar este benefică și vitamina D3. De asemenea, magneziul îmbunătățește circulația periferică și poate ameliora amorțelile, crampele de la nivelul picioarelor și previne ateroscleroza. Pe lângă aceste suplimente, o alimentație adecvată și exercițiile fizice sunt la fel de importante. 

Simptome pentru o circulație sanguină deficitară

Deseori, circulația deficitară a sângelui de la nivelul picioarelor se resimte printr-o senzație de amorțire și înțepături. Persoanele se mai pot confrunta frecvent cu picioare și mâini umflate și reci. Oboseala poate fi un semnal de alarmă. Aceasta apare din cauza faptului că inima pompează mai mult sânge pentru a compensa problemele circulatorii. Totodată, venele varicoase pot fi un simptom al unei circulații deficitare. În cazul respectiv, oamenii pot resimți durere la nivelul picioarelor, mâncărime, umflături și o senzație de greutate. De asemenea, pielea poate căpăta un aspect palid-albăstrui în zona nasului, a urechilor, mâinilor, picioarelor, sânilor și a buzelor. 

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că nu ajunge suficient sânge la anumite țesuturi ale corpului. Dacă stați prea mult timp jos, în cazul unei circulații deficitare, vă puteți confrunta cu crampe și dureri musculare la nivelul gambelor, degetelor și a brațelor. Pentru a preveni aceste simptome este recomandat să renunțați la fumat, să vă hidratați corespunzător și să urmați o dietă sănătoasă și echilibrată. De asemenea, nu este benefic să stați prea mult timp pe scaun. Este indicat să faceți măcar 10 minute pe oră mișcare. De asemenea, masajului la nivelul picioarelor și a mâinilor poate stimula circulația periferică. 

Printre cele mai indicate vitamine pentru circulația sângelui la picioare se numără vitaminele K, E și C. În mod natural, suplimentele se pot administra din următoarele alimente: carne, legume cu frunze verzi, citrice, cereale și lactate. Totodată, vitamina B12 este recomandată pentru sănătatea persoanelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *