Prima pagină » Informații utile » Cele mai apreciate nume de papagali și ce trebuie să știi despre ei

Cele mai apreciate nume de papagali și ce trebuie să știi despre ei

23 iul. 2024, 13:30, 1 ,
BZI.ro, în Informații utile

Când ai un papagal ca animal de companie, ai o mulțime de nume frumoase din care poți alege, însă îți trebuie un nume unic sau poate chiar ceva mai exotic pentru animăluțul tău. Iată, așadar, câteva nume de papagali creative ca să vă inspire!

Pentru a alege un nume potrivit de papagal este foarte important să se și potrivească animalului vostru de companie pentru că numele pe care îl alegeți pentru papagalul vostru reflectă caracterul păsării, cât și relația pe care o aveți cu ea.

Inspirație pentru nume de papagali

Numele păsărilor și ale animalelor trebuie să fie, în general, scurte și sonore. Majoritatea numelor de papagali conțin 1 – 2 silabe, sunt sonore și au multe vocale.

În universul vast și variat al aviculturii, momentul ales pentru a-i da un nume noului tău papagal poate fi unul dintre cele mai emoționante si memorabile. Fie că ești inspirat de aripile sale vibrante, de comportamentul său jucăuș sau pur și simplu de legătura specială pe care o simți, numele pe care îl alegi poate avea o semnificație profundă.
Fie că ești în căutarea unui nume tradițional, modern, exotic sau plin de umor, lista următoare de nume de papagali băieți este gândită să te inspire și să te ajute să găsești acel nume perfect pentru prietenul dumneavoastră cu pene.

Astfel, iată idei de nume de papagali băieți:
● Coco
● Roko
● Miki
● Kiwi
● Pikki
● Paco
● Titi
● Mango
● Tiki
● Paco
● Rio
● Fiji

Nume de papagali fete:

● Mica
● Lori
● Zizi
● Kiri
● Lolo
● Nala
● Ava

Curiozități despre aceste păsări

Acum că ați fost inspirați, este timpul să aflați câteva curiozități amuzante despre papagali. Cu toții știm că papagalii sunt unele dintre cele mai uimitoare specii de păsări, aceștia fiind cunoscuți și pentru capacitatea lor de a memora și a reda cuvinte, însă, sunt și alte informații despre papagali care merită știute.

Astfel, primul papagal a fost importat în Marea Britanie în anul 1504 iar masculii și femelele din multe specii de papagali sunt identici, iar pentru a-i deosebi este nevoie de efectuarea unor teste de sânge.

Dintre speciile de papagali mici, cel mai comun este perușul, însă, cel mai greu papagal din lume este Kalapo, care este și singurul papagal nocturn.

Este bine de știut și faptul că durata de viață al unul papagal este de 75 – 80 de ani. Speciile mici de papagali pot trăi până la 10 ani în captivitate, în timp ce speciile mari au o durată de viață de până la 80 de ani. Astfel că cel mai bătrân și mai faimos papagal din lume a trăit 87 de ani.

Există un papagal gri african numit Alex, care a reușit să învețe să numere până la 6, răspunde la întrebări, poate să recunoască 7 culori și să identifice 35 de obiecte diferite. Acesta este considerat cel mai inteligent papagal din lume.

În ceea ce privește mărimea papagalilor, cea mai mică specie de papagali este papagalul-buff care are o lungime de doar 8 cm și cântărește aproximativ 10 grame.
Kea sunt papagali mari, inteligenți, care trăiesc în zonele alpine din noua Zeelandă. Ei sunt singurii papagali alpini și sunt cunoscuți pentru comportamentul lor curios, și uneori obraznic.
Nu doar că v-ați ales nume de papagali pentru păsările pe care le dețineți dar ați aflat și curiozități și aspecte interesante despre aceștia.

Comentarii
  • 😉Sunt si alte nume

    Alte nume pt papagali -băieți
    Vasile – Sfantul Vasile, serbat in calendarul crestin ortodox in data de 1 ianuarie
    Ioan – Sfantul Ioan Botezatorul, care l-a botezat pe Isus in raul Iordan, ce se serbeaza in data de 7 ianuarie
    Gheorghe – Sfantul Gheorghe, sarbatorit de ortodocsi in data de 23 aprilie
    Constantin – de la Sfintii Constantin si Elena sarbatoriti in data de 21 mai
    Petru – Sfintii Apostoli Petru si Pavel din 29 iunie
    Pavel – Sfintii Apostoli Petru si Pavel din 29 iunie
    Ilie – Sfant sarbatorit in data de 20 iulie
    Baluba – cuviosul Baluba de la Cernica, sărbătorit pe 30 februarie
    Dumitru sau Dimitrie – Sfant sarbatorit pe 26 octombrie
    Mihai – Sfintii Mihail si Gavril, 8 noiembrie
    Gavril/Gabriel – Sfintii Mihail si Gavril, 8 noiembrie
    Andrei – Sfantul Andrei serbat conform calendarului crestin ortodox in data de 30 noiembrie
    Nicolae – Sfantul Nicolae, 6 decembrie
    Stefan – Sfantul …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *